Foto: Reuters/Scanpix/LETA

47% Latvijā aptaujāto iedzīvotāju uzskata, ka Eiropas Savienībai (ES) būtu jāpiemēro sankcijas Ungārijai par tās centieniem bloķēt atbalstu Ukrainai, liecina pētījuma centra SKDS pēc portāla "Delfi" pasūtījuma veiktā aptauja.

Šim apgalvojumam nepiekrīt 36% aptaujāto, bet 17% nav viedokļa par šo jautājumu.

Apgalvojumam, ka ES būtu jāpiemēro sankcijas Ungārijai par tās centieniem bloķēt atbalstu Ukrainai, visvairāk piekrīt partijas "Kustība "Par!" (96%), "Jaunās vienotības" (88%) un "Jaunā konservatīvā partijas" (82%) vēlētāju.

Savukārt apgalvojumam visvairāk nepiekrīt "Tautas varas spēka", "Centra partijas" un "Suverēnās varas"" vēlētājs.

"Kustības "Par!"", "Tautas varas spēka" un "Centra partijas" aptaujas respondentu skaits ir nepietiekams, lai izdarītu ticamus secinājumus par partiju vēlētāju uzskatiem.

Apgalvojumam visvairāk piekrīt cilvēki vecumā no 18 līdz 24 gadiem (68%), cilvēki ar iegūtu pamatizglītību (56%), cilvēki, kuri ģimenē runā latviski (61%), publiskajā sektorā nodarbinātie (52%), ar augstiem ienākumiem (61%), un tie cilvēki, kas dzīvo Vidzemē (57%).

Kopā aptaujāti 1505 Latvijas pilsoņi vecumā no 18 gadiem. Interneta aptauja (CAWI) veikta laika posmā no 18. līdz 22. aprīlim.

Aptauju līdzfinansēja Eiropas Savienība, izmantojot Eiropas Parlamenta dotāciju programmu komunikācijas jomā. Eiropas Parlaments netika iesaistīts tā sagatavošanā, un jebkāda informācija vai viedokļi, kas pausti saistībā ar šo projektu, tam neuzliek nekādu atbildību vai saistības; par projektu ir atbildīgi tikai programmas autori, intervējamās personas, redaktori vai izplatītāji saskaņā ar piemērojamiem tiesību aktiem. Eiropas Parlaments arī neuzņemas atbildību par tiešu vai netiešu kaitējumu, kas var rasties, īstenojot šo projektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!