Foto: stock.xchng
No 9. līdz 11. augustam Ventspilī notiks ceturtais starptautiskais Baltijas foto festivāls "Art Camp 2013".

Kā portālu "Delfi" informē festivāla organizatori, jau ceturto reizi Ventspilī pulcēsies interesantās foto pasaules piekritēji no dažādām pasaules valstīm.

"Ar katru gadu pieaug dalībnieku un uzaicināto lektoru skaits, kas liecina par pasākuma augošo ietekmi, popularitāti un mērogu. "Art Camp 2013" lekcijas lasīs plaši pazīstami krievu fotogrāfi. Starp tiem ir I. Saharovs (Krievija), A. Ļapins (Ukraina), A. Voitenko (Ukraina), D. Mironovs (Krievija), G. Binde (Latvija), Sergejs Mihalenko (Baltkrievija), S. Petrova (Krievija)," vēsta festivāla rīkotāji.

Paralēli lekciju blokam par mākslas foto un "make-up", norisināsies divu dienu seminārs profesionāļiem. To vadīs Igors Saharovs, viens no labākajiem Krievijas fotogrāfiem, vairākkārtējs starptautisko reklāmas foto konkursu uzvarētājs. Pazīstams kā fotogrāfs, kas spēj tikt galā ar jebkādas sarežģītības fotouzņēmumiem. 2004. gadā atklājis lielāko reklāmas studiju Sanktpēterburgā un dibinājis pats savu "Reklāmas foto skolu". 1999. un 2005. gadā viņa darbi dažādās nominācijās atzīti par labākajiem starptautiskajā Maskavas reklāmas foto festivālā "Master". 2005. gadā viņš kļuva par pirmo un vienīgo fotogrāfu Krievijā, kas ieguvis titulu "Kvalificēts Eiropas reklāmas fotogrāfs".

"ArtCamp 2013" pasākumi norisināsies trīs vietās: mūsdienu kultūras centrā "Jūras vārti", kur notiks lekcijas, Ventspils Augstskolas tūrisma viesnīcā un kempingā "Piejūras Camping", kas atrodas 250 metrus no jūras. Šeit viesus uzņems 43 mājīgi namiņi. Notiks arī norisināsies tematiskie un izklaides pasākumi – foto klubu prezentācijas, konkursi ar balvām. Festivāla laikā būs arī gadatirgus ar precēm fotogrāfiem un vizāžistiem.

Programmu vadīs Jeļena Tonova. Deju placī darbosies horeogrāfs un profesionāls dejotājs Deniss Tumakovs. Savukārt dziedās festivāla viesiem Diāna Paško. Mūziku spēlēs DJ Jautrais (Бодрый). Sīkāka informācija un reģistrācija – festivāla mājaslapā www.artcamp.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!