Liepājā pirmdien pašvaldības policisti un robežsargi atklājuši kandžas ražotni, informē Liepājas pašvaldības policija.

Pārbaudot saņemto informāciju par iespējamo nelegālā alkohola ražošanu un uzglabāšanu lielos apmēros Tukuma ielā 19, policisti un robežsargi konstatēja, ka privātmājā dzīvojošais 1960.gadā dzimušais Māris D. saimniecības ēkā ražo nelegālo alkoholu – kandžu.

Saimniecības ēkā glabājās nelegālais alkohols 24 dažāda tilpuma polimēra materiāla tilpnēs ar apmēram 152 litriem šķidruma un 11 dažāda tilpuma mucas ar 1700 litriem brāgas.

Uzsākta lietvedība par nelegālā alkohola ražošanu un glabāšanu.

Pašvaldības policijas Analītiskā dienesta inspektors Guntars Zariņš laikrakstam "Kurzemes Vārds" pastāstījis, ka šī ražotne uzieta, izmeklējot kandžas tirdzniecību Karostā, kur atradās 90 litri pašdarinātās dziras. Sadarbībā ar Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldi, kuras pārraudzībā ir arī Liepājas apkārtnes teritorija, noskaidrots, ka no šīs pašas ražotnes kandža tika izplatīta arī Liepājas apkārtnes novados. Tirgotāji litru kandžas iepirka par 1,20 latiem, tad pielika klāt savu uzcenojumu. Klientiem gala cena tad bija 1,50 latu par puslitru vai vairāk.

Laikraksts ziņo, ka policisti pirmdienas rītā novēroja Tukuma ielas privātmāju. Kad saimnieks sāka stiept no pagalma laukā vairākas kannas, policisti bija klāt. Pārdošanai jau bija sagatavoti 152 litri gatavās kandžas, bet šķūnīti atklājās īsti rūpnieciska aina. Vairākās milzu mucās rūga brāga, gatavā produkcija tika tecināta uzreiz no trijiem toveriem. Arī dzesēšanas sistēma izbūvēta ar vērienu – tās aizvākšanai vajadzēja saukt talkā ugunsdzēsējus, jo metāla kastes bija pamatīgi nostiprinātas, ziņo laikraksts.

Mājas saimnieks Māris uzvedās ļoti mierīgi, lai gan bija redzami sašļucis un, iespējams, pārdzīvojumu dēļ paņēmis uz krūti. "Ko man citu atliek darīt? Esmu celtnieks, kam darba nav. Vai man iet zagt un laupīt? Tad jau labāk dzīt kandžu. Dzīvot arī vajag," viņa vārdus atstāta "Kurzemes Vārds".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!