Foto: AFI

Kāds reibumā Rīgā uz ielas aizturēts vīrietis mēģinājis likumsargiem uzdoties par citu personu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē.

Brīvdienās Ķengaraga iecirkņa policisti uz ielas pamanījuši divas krietni iereibušas personas. Policisti iereibušo sievieti un vīrieti nogādāja policijas iecirknī.

Cenšoties noskaidrot aizturēto personu identitāti, policistiem radušās aizdomas, ka vīrietis uzdodas par citu personu. Lai pārbaudītu aizdomas, vīrietim noņēma pirkstu nospiedumus.

Secināts, ka aizturētais ir kāds 1986. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par laupīšanām. Lai izvairītos no administratīvās atbildības, vīrietis nosaucis citas personas datus.

Šobrīd ir sākts kriminālprocess par savas personas identitātes slēpšanu, ja tā izdarīta nolūkā izvairīties no administratīvās atbildības. Par šādu pārkāpumu likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!