Foto: Shutterstock

Rezultāti, ko esam skatījušies privātām mazākumtautību skolām, kas ir bijušās krievu skolas, latviešu valodas apguvē ir vidēji sešas balles, piektdien Satversmes tiesas (ST) sēdē lietā, kurā tiek vērtētas normas par izglītības ieguvi valsts valodā privātajās mazākumtautību izglītības iestādēs, sacīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāve Daiga Dambīte.

Dambīte akcentēja, ka iepriekš problēma bijusi ne tikai skolēnos, bet arī pedagogos, līdz ar to arī pedagogiem bijusi nepieciešama latviešu valodas zināšanu paaugstināšana, lai pedagogs varētu palīdzēt skolēnam mācību procesā.

Konstitucionālās sūdzības iesniedzēju Dominika un Danas Džibuti pārstāvis, viņu tēvs Tengizs Džibuti ST sēdē interesējās par iemeslu, kāds ir IZM pārstāves minētajām un kopumā vērojamām salīdzinoši zemajām atzīmēm visā valstī – vai tā ir iepriekšējā reforma, kovida laiks, kāpēc atzīmes ir viduvējas.

Uz to Dambīte atbildēja, sakot, ka šādas vidējās atzīmes privātajās iestādēs, tā dēvētajās krievu skolās un arī bērnudārzos, ko pētījusi IZM, arī Izglītības kvalitātes dienests, veicot savas pārbaudes, saistāmas ar vidi. “Tā ir vide, kas neļauj pietiekami labi iegūt šīs zināšanas,” viņa teica.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!