Foto: Viesturs Radovics, Kārlis Dambrāns/DELFI

Applūduši ceļi, dzīvokļi, māju pagrabi un kāpņutelpas, nolauztu un ar saknēm izrautu koku krāvumi, apstājušies elektrovilcieni, applūdušas un krītošu koku sadauzītas automašīnas – tādu postažu aiz sevis atstāja spēcīgā vētra, kas svētdienas vakarā un pirmdien "paviesojās" Latvijas vidienē, pamatīgi sapurinot un samērcējot Rīgu, Jūrmalu, Jelgavu, kā arī papluinot Dobeli. Portāls "Delfi" piedāvā atskatīties, kā Latvija cīnījās ar neganto vētru, ko meteorologi atzinuši par vasaras spēcīgāko valsts novērojumu vēsturē.

Kamēr apdrošinātāji un simtiem apdrošināto iekarsa diskusijās par to, kas īsti ir plūdi un vai par spēcīgo lietavu nodarīto kaitējumu mājokļiem to īpašniekiem pienākas atlīdzība, pēc apdrošinājuma ņēmēju domām, vai nepienākas – garantiju devēju ieskatā, valdības vadītāja Evika Siliņa (JV), kura ar skarbās dabas stihijas varenības apliecinājumiem bija iepazinusies Jūrmalā, skubināja pirmos tomēr vispirms meklēt palīdzību pie otrajiem.

Rīga, kurai vētra šoreiz lielu līkumu nemeta, bet gan no svētdienas vakara līdz pirmdienas pusdienas laikam "uzlēja" metropolei 11 litrus uz kvadrātmetru jeb pusotru visa jūlija nokrišņu normu, kaitējumu lēš desmitos tūkstošu eiro un apsver iespēju vērsties pēc palīdzības pie valdības. Atbildīgā ministrija šonedēļ steidzās atgādināt, ka pašvaldības ir tiesīgas pretendēt arī uz palīdzību no valsts maciņa.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!