Foto: DELFI Aculiecinieks
Aizvadītajā nedēļā Rīgā, Latgales priekšpilsētā, manīta jauna izgāztuve, ziņo aculiecinieks Fēlikss. Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā norāda, ka izgāztuve nav legāla, un policija ierosinājusi lietu.

Saskaņā ar Fēliksa sacīto izgāztuve ierīkota Maskavas ielas 433 un Krustpils ielas krustojumā. Atkritumus tur ved un aprok pat naktīs. "Agrāk mēs šajā posmā mēdzām pastaigāties, bet tagad mani bērni nolūkojas uz atkritumiem. Kā skaidroja strādnieki, tad te notiekot meža izciršanas darbi. Nekādu likumu, nekādu ierobežojumu, vienu dienu traktors teju notrieca manu suni," par piedzīvotajām pārmaiņām klāsta Fēlikss.

Fēliks piebilst, ka atkritumu vedēji un apracēji ir ļoti rupji, kā arī apgalvojuši, ka zeme pieder Rīgas domei un viņu darbības ar pašvaldību saskaņotas.

Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā informē, ka Krustpils ielā, bet nevis Maskavas ielā, būvē maģistrālo ūdensvadu. "Jebkurā gadījumā atkritumu izgāšana nav pieļaujama un ir jāvēršas kontrolējošajās institūcijās, proti, Rīgas pašvaldības policijā vai Administratīvajā inspekcijā," teic departamenta pārstāve Evija Piņķe.

Portāls "Delfi" fotoattēlus nosūtīja arī Rīgas pašvaldības policijai, kura informēja, ka, balstoties uz aculiecinieka sniegtajām ziņām, ir sākta administratīvā lietvedība par piegružošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!