Foto: Reuters/Scanpix

Valsts policijai Talsu novadā veiksmīgi izdevies atrast un no meža izvest kādu nomaldījušos ogotāju pāri, portālu "Delfi" informēja policijā.

Ceturtdien, 20. oktobrī, ap pulksten 19 Talsu policijas iecirkņa dežūrdaļā tika saņemts telefona zvans no vīrieša, kurš lūdza palīdzību. Zvanītājs ziņojis, ka viņam un viņa sievai nepieciešama palīdzība, lai tiktu ārā no meža.

Policija laulāto pāri meklējusi, kamēr satumsis, tomēr apmaldījušos cilvēkus, nav izdevies atrast. Meklēšana atsākusies agri no rīta, kad abi atrasti un izvesti no meža.

Likumsargi informē, ka mežā ogot 1976. gadā dzimušais vīrietis un 1975. gadā dzimusī sieviete devušies ap pulksten 15. Pulksten 19 policija informēta, ka laulātais pāris mežā apmaldījies.

Policija sākusi ogotājus meklēt un telefoniski uzturējusi sakarus ar pazudušajiem. Ierodoties ogotāju norādītajā vietā – Talsu novada Valdgales pagasta Lielsalas mežā –, policijas darbinieki ieslēguši automašīnas sirēnas skaņas.

Tā kā ogotāji bija apjukuši un nobijušies, tad arī izdzirdot sirēnas, nebija spējuši no meža izkļūt.

Naktī meklēšanu likumsargi pārtraukuši, bet to atsākuši agrā piektdienas rītā. Piektdienas abi ogotāji bijuši sveiki un veseli, un medicīniskā palīdzība viņiem nebija nepieciešama. Policija informē, ka ogotāji mežā bija sakūruši ugunskuru un pie tā pavadījuši nakti.

Pāris mežā bija devies, ņemot līdzi pilnībā uzlādētu mobilo telefonu, kas palīdzējis visu meklēšanas laiku policijai regulāri ar viņiem uzturēt telefonsakarus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!