Foto: Shutterstock
Ģimenes ārstu streika laikā jaunie ārsti palīdzēs pacientiem uzņemšanas nodaļā, veicot savus pienākumus parastā kārtībā atbilstoši savai kompetencei, informēja Latvijas Jauno ārstu asociācijā (LJĀA).

Piektdien notika ārkārtas asociācijas sēde ar veselības ministres Andas Čakšas dalību, kura izteica lūgumu palīdzēt sakarā ar ģimenes ārstu streika radīto pacientu plūsmas pārorganizēšanu slimnīcās.

Jaunie ārsti, rezidenti vienojās, ka ir gatavi brīvprātīgi atsaukties šim lūgumam un palīdzēt pacientiem uzņemšanas nodaļā, veicot savus pienākumus parastā kārtībā atbilstoši savai kompetencei un apmācības programmai, savukārt ambulatoros punktos dežūrēs sertificēti ārsti.

"Jebkādi draudi vai sankcijas no augstākstāvošiem vadītājiem ārstniecības iestādēs un augstskolās par ambulatoro pakalpojumu nesniegšanu šajā situācijā nav pieļaujami," norādīja LJĀA valdes priekšsēdētāja Maija Radziņa.

Puses vienojās, ka ieteicamākais palīdzības sniegšanas modelis ar jauno ārstu iesaisti atbilst Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas piedāvājumam. "Veselības ministre apsolīja rakstiski informēt iesaistītās ārstniecības iestādes," informēja ārsts rezidents Kārlis Rācenis.

Kā ziņots, nedēļas sākumā Latvijas Ģimenes ārstu asociācija (LĢĀA) un Veselības ministrija (VM) streika sarunās nepanāca vienošanos, tāpēc 3.jūlijā sāksies ģimenes ārstu streiks.

"Diemžēl vienošanās ar VM nav panākta, jo VM piedāvājums bija tāds pats kā iepriekš un nekāda pretimnākšana nav bijusi. Palikām katrs savās pozīcijās, līdz ar to vairs sarunu nebūs un 3.jūlijā plkst.12 Latvijā sāksies ģimenes ārstu streiks," iepriekš sacīja asociācijas prezidente Sarmīte Veide.

3.jūlijā sāktais streiks būs beztermiņa un turpināsies tik ilgi, kamēr ar valdību izdosies vienoties par ģimenes ārstu izvirzītajām prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!