Foto: EPA/LETA
Otrdien no saindēšanās ar metanolu Antālijas slimnīcā mirusi 23 gadus veca Krievijas pilsone. Viņa ir piektais upuris masu saindēšanai ar alkoholu, kas maija beigās notika Turcijas Bodrumas kūrortā, informē portāls "Lenta.ru".

Pacientei tika konstatēta smadzeņu nāve.

Incidents notika prezentācijas pasākumā uz kādas tūrisma firmas izīrētas jahtas. Tajā piedalījās aptuveni 120 atpūtnieku no Krievijas. 30 no viņiem vēlāk tika ievietoti slimnīcā ar diagnozi - saindēšanās ar metanolu. Divi cilvēki nomira Turcijas slimnīcās, vēl divi mira pēc nogādāšanas dzimtenē.

Indīgā spirta paveids ticis izmantots viltota viskija pagatavošanai. Vēlāk atklājās, ka nelegālais brūvējums tapis Ziemeļkiprā un Turcijā ievestas 12 000 tā pudeles.

Aizdomās par kontrabandu un klientu dzīvības apdraudējumu tika aizturēti pasākuma organizētāji no tūrisma kompānijas, jahtas īpašnieks un bārmenis.

Indīgs alkohols nav reta parādība Turcijas kūrortos. 2009. gadā no saindēšanās mira 11 cilvēki, tajā skaitā trīs studenti no Vācijas. Savukārt 2005. gadā no saindēta dzēriena mira 22 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!