::recepte::
Izņem no saldētavas mīklu, noliek mazliet atkust.
Rabarberu kātus nomazgā, diezgan sīki sagriež, arī pašu kātu pārgriežot uz pusēm. (Šī ir kūka, nevis lauku plātsmaize, kad rabarberu gabliņi var būt brangāki.)
Saldajam krējumam piesit olas, pieber cukuru un kārtīgi samaisa (bet nekuļ).
Mīklu ieplāj cepampannā, maliņas uzlokot uz augšu.
Uz mīklas plānā kārtiņā paber kartupeļu miltus – tā krējuma un olu masa mazāk sūksies mīklā.
Uz mīklas nober rabarberus.
Pārlej visu ar krējuma un olu masu, pārkaisa ar kanēli.
Cep 190 grādu temperatūrā 25-30 minūtes, jaskatās pēc mīklas gatavības, kūkas stūrīti uzmanīgi paceļot.
Sastāvdaļas
Sagatavošana
Izņem no saldētavas mīklu, noliek mazliet atkust.
Rabarberu kātus nomazgā, diezgan sīki sagriež, arī pašu kātu pārgriežot uz pusēm. (Šī ir kūka, nevis lauku plātsmaize, kad rabarberu gabliņi var būt brangāki.)
Saldajam krējumam piesit olas, pieber cukuru un kārtīgi samaisa (bet nekuļ).
Mīklu ieplāj cepampannā, maliņas uzlokot uz augšu.
Uz mīklas plānā kārtiņā paber kartupeļu miltus – tā krējuma un olu masa mazāk sūksies mīklā.
Uz mīklas nober rabarberus.
Pārlej visu ar krējuma un olu masu, pārkaisa ar kanēli.
Cep 190 grādu temperatūrā 25-30 minūtes, jaskatās pēc mīklas gatavības, kūkas stūrīti uzmanīgi paceļot.
Lai labi garšo!