Foto: Publicitātes foto

Pasaulē pazīstamais robotu ražotājs "ECOVACS ROBOTICS" iepazīstina ar jauno mauriņa pļaušanas robotu – "GOAT G1". "GOAT G1", kurā ir integrētas inovatīvas tehnoloģijas, iemieso visas iekārojamākās mauriņa pļaušanas robotu priekšrocības: robežu un objektu atpazīšana, lokalizācija un navigācija. Šis robots nodrošinās, lai jūsu mauriņš tiktu nopļauts ļoti precīzi.

Pagalma robežu iestatīšana lietotnē ar vienu pieskārienu, ietaupa 80% jūsu laika un enerģijas

Pirms ķerties pie zāles pļaušanas, viens no laikietilpīgākajiem un sarežģītākajiem darbiem ir robota darbības robežu iezīmēšana. Parasti perimetra vada ierīkošana prasa daudz laika. Automātiska robežu iestatīšana ar "GOAT G1" lietotnes starpniecību mainīs to uz visiem laikiem.

Izmantojot šo funkciju, robežas tiek iestatītas, nevis, izmantojot vadus, bet gan platjoslas (UWB) impulsu radara sensorus – lietotājs var iestatīt robežas virtuāli, lietotnē ar vienu pieskārienu, neraizējoties par perimetra vada ierīkošanu. Automātiska robežu iestatīšana lietotnē atvieglo šo uzdevumu par 80 %. Lietotājiem vairs nebūs jāsatraucas par savu laiku nokalpojušiem vadiem vai to pārvietošanu, iestādot jaunu augu vai paplašinot terasi.

Foto: Publicitātes foto

Standarta 600 ㎡ liela dārza īpašniekam vajadzēs vien mauriņa malās izvietot 2–4 sensorus un lietotnē attālināti iestatīt virtuālas robežas, vadot "GOAT" gar mauriņa malām. Lietotnē lietotājam tiks piedāvāts optimāls sensoru skaits un izvietojums. Šis process aizņem vien 20 minūtes, jo "GOAT" ātrums robežu iestatīšanas laikā ir 0,3 m/s. Ja dārzā tiks veiktas jebkādas izmaiņas un robežas būs jāiestata no jauna, atliks vien atkal veltīt tam nieka 20 minūtes – robežu iestatīšana ir vienkārša un efektīva.

"ECOVACS GOAT G1" modeļu klāsta mauriņa pļaušanas roboti varēs sakopt mauriņus, kuru platība ir no 600 līdz 2000 ㎡.

Foto: Publicitātes foto

Gudra maršruta plānošana un MI palīdzēs saglabāt nevainojamu kārtību

"GOAT G1" lokalizēšanas sistēmas "TrueMapping Multi-Fusion" ar integrētiem dubultiem attēla risinājumiem (panorāmas un izliektas lēcas kameras) un platjoslas bezvadu sakaru komunikāciju, inerciālo navigāciju un GPS lokalizāciju darbojas ļoti precīzi, tāpēc lietotājiem neradīs nekādas rūpes attiecībā uz precizitāti.

Ar šo funkciju palīdzību mauriņa pļaušanas robota darbs notiek ar precizitāti līdz centimetram, savukārt zāle tiek nopļauta, izvēloties optimālu maršrutu. Šāda signāla nodošana ir daudz stabilāka, salīdzinot ar kinemātiskās pozicionēšanas (RTK) metodi, – var aizmirst visas raizes par to, ka signāls tiks bloķēts pārlieku augstu ēku vai pagalmā esošo koku dēļ. "GOAT G1" loģiskais un īpaši efektīvais darbs uzturēs jūsu mauriņu veselīgu un kārtīgu visu laiku. Robota precizitāti nodrošina arī virsmas analīzes tehnoloģija uz MI pamata. Tā atpazīst mauriņu un tādējādi fiksē tā malas. Šādā veidā tiek nodrošināts, lai jūsu mauriņš tiktu nopļauts līdz pēdējam zāles stiebram arī mauriņa malās. Ja pļaušanas laikā izlādējas "GOAT G1" akumulators, ierīce automātiski dodas uz uzlādes staciju, bet pēc uzlādes – atgriežas vietā, kur pārtrauca darbu, tādējādi nodrošinot, lai neviens zāles laukumiņš nepaliktu nenopļauts.

Foto: Publicitātes foto

Precīzā izvairīšanās no šķēršļiem funkcija nodrošina drošu un raitu darbu

Ar manuālajiem zāles pļāvējiem ir grūti darboties, taču to īpašnieki var apbraukt visus šķēršļus un nopļaut visu mauriņa platību. Šīs ir galvenās lietas, par kurām tiek domāts, nolemjot iegādāties mauriņa pļaušanas robotu. "GOAT G1" šo problēmu atrisināja, pirmo reizi šajā jomā izmantojot īpaši inovatīvo sistēmu "AIVI 3D". Šī speciāli izveidotā sistēma jau ir izmēģināta grīdu tīrīšanas robotos, tās pamatā ir izliektas lēcas kameras, kas darbojas 150 grādu leņķī, un lāzera attāluma sensoru tehnoloģija, kas pasargā no sadursmēm.

Ar panorāmas un izliektas lēcas kameras palīdzību "GOAT G1" konstatē šķēršļus un izvairās no tiem precīzi un plašā diapazonā. Mauriņa pļaušanas robots viegli apbrauc apkārt pieaugušajiem vai bērniem, kuri gadās tā ceļā, kā arī nelieliem objektiem, kuru izmērs ir 3–15 cm, piemēram, akmeņi, eži, suņi, kaķi un zeķes. Lāzera attāluma sensori precīzi nosaka attālumu līdz objektiem, kas ir augstāki par 15 cm, piemēram, šūpoles vai koki, un apbrauc tiem apkārt pēc iespējas tuvāk, lai samazinātu nenopļautās zāles platību līdz minimumam.

Foto: Publicitātes foto

Viedās pagalma sarga funkcijas garantēs drošību ar vienu pieskārienu

"GOAT G1" ir 360 grādu vairāku punktu apsardzes funkcija. Izmantojot šo funkciju, pēc izvēles var novērot vairākas vietas pagalmā. Šī funkcija nodrošinās pilnīgu mieru arī mauriņa īpašnieka prombūtnē. Ja nepieciešams, brīdinājuma signāls vai paziņojums tiks nosūtīts ar viedtālruņu lietotnes starpniecību.

Vienlaikus var novērot līdz desmit punktiem, kurus lietotnē pievieno manuāli. Panorāmas skata kamera ļauj novērot vidi ap mauriņa pļaušanas robotu un 360° leņķī fiksēt cilvēkus, kuri tajā atrodas vai pārvietojas. Ja lietotājs lietotnē ieslēdz personas fiksēšanas funkciju, "GOAT G1" automātiski fiksēs to, atzīmēs kartē un nosūtīs paziņojumu uz lietotāja viedtālruņu lietotni. Turklāt ar mākslīgā intelekta un izliektās lēcas kameras palīdzību attēlu var pietuvināt.

Lietotāju drošība un aizsardzība ir iekodēta preču zīmes "ECOVACS" DNS, tāpēc "GOAT G1" ir piešķirts Eiropā atzīts "TÜV Rheinland" datu aizsardzības sertifikāts, kas nodrošina lietotāju personas datu un informācijas aizsardzību.

ECOVACS "Goat G1" galvenais uzdevums – atvieglot mauriņu īpašnieku ikdienu un nodrošināt viņiem vairāk brīva laika. Šis robots privātmāju īpašniekiem ir nozīmīgs palīgs, kuram nav augstu prasību: tam nebūs jāvelta daudz uzmanības, savukārt ierīce jums dāvās pievilcīgu apkārtējo vidi, mierīgu atpūtu un laiku, kuru varēsiet veltīt iecienītām nodarbēm.

Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!