Foto: Publicitātes foto

Tiem cilvēkiem, kuri brilles vai kontaktlēcas nēsājuši kopš skolas laikiem, dažkārt šķiet, ka spēja skaidri redzēt paliks tikai sapnis. Taču Dr. Solomatina Acu centra oftalmologi savā praksē pierāda, ka pat augstas pakāpes tuvredzības, tālredzības un astigmatisma gadījumā ir iespējams atjaunot redzi. Uztura speciāliste un emuāriste no Rīgas Larisa Marija Agafonova dalījās savā personīgajā stāstā par ceļu no ikdienas mocībām līdz izcilai redzei.

Kā viss sākās

Larisas Marijas ceļš līdz redzes lāzerkorekcijai bija ilgs, taču ļoti gaidīts, jo slikta redze būtiski ietekmēja viņas ikdienu, regulāri liekot atteikties no vienkāršiem dzīves priekiem.

“Katru dienu mocījos ar tuvredzību, man bija -9. Brilles nēsāju no pirmās klases, kontaktlēcas pastāvīgi no 12 gadu vecuma. Bez kontaktlēcām biju bezpalīdzīga, nevarēju spert ne soli, redzēju tikai plankumus apkārt.

Tā kā katru dienu nodarbojos ar sportu, lielākam komfortam briļļu vietā lietoju kontaktlēcas, taču arī tās radīja dažādus šķēršļus: nevarēju ne peldēties baseinā, ne iet pirtī, ne lietot matu laku.

Tāpat arī ceļojumu laikā bieži baidījos, ko darīšu, ja nejauši pazaudēšu kontaktlēcas. Ko darīt, ja tās izkritīs no acīm? Kā man rīkoties? Tāpēc nolēmu veikt lāzeroperāciju, lai iegūtu lielisku redzi, kādas man nekad dzīvē nav bijis.”

Larisas Marijas vecākā māsa, kurai arī bija slikta redze, operāciju veica pirms kāda laika un jutās ļoti apmierināta, tāpēc gan ģimene, gan tuvākie draugi pierunāja Larisu Mariju spert izšķirošo soli. Bet bailes lika viņai atkal un atkal atlikt redzes korekciju.

Vēl viens šķērslis ilgu laiku bija nepārtraukta redzes pasliktināšanās, taču, tiklīdz tā nostabilizējās, Larisa Marija nevēlējās vairs gaidīt. Lai gūtu lielāku pārliecību, viņa vērsās pie saviem sekotājiem “Instagram” emuārā ar jautājumu, kur būtu labāk koriģēt redzi ar lāzeru, un lielākā daļa ieteica Dr. Solomatina Acu centru.

Jaunā pieeja augstai tuvredzības pakāpei

Pēc pacienti operējošā ķirurga Andreja Solomatina teiktā, novatoriskas tehnoloģijas ir radikāli mainījušas pieeju redzes korekcijai. Mūsdienās šī lāzerprocedūra ir maksimāli saudzīga, uzticama un pacientam ērta, pateicoties īpaši precīzam tehniskajam aprīkojumam un profesionālai pieredzējušo oftalmologu pieejai Dr. Solomatina Acu centrā, kur tiek izmantoti jaunākās paaudzes lāzeri. Katrā atsevišķā gadījumā oftalmologs izvēlas piemērotāko tehnisko risinājumu, lai iegūtu maksimāli iespējamo efektu.

Foto: Publicitātes foto

“Larisai Marijai ir augsta tuvredzība. Augstu tuvredzības pakāpi ne vienmēr var koriģēt, taču šim nolūkam izmantojam jaunāko “Femto Lasik” metodi, kas ļauj izveidot plānu atloku un veikt šāda veida operācijas,” sacīja oftalmologs ķirurgs Andrejs Solomatins.

Galvenais pienācīga sagatavošanās un noskaņa 

“Sagatavošanās process nemaz nebija grūts. Pirms operācijas kādu laiku nenēsāju kontaktlēcas, tāpēc bija jānēsā brilles. Acu centrā man visu ļoti labi izskaidroja, tāpēc nebaidījos. Protams, laikus nokārtoju visas nepieciešamās pārbaudes un izmeklējumus, kā arī rīkojos pēc ārsta norādījumiem un ieteikumiem. Piemēram, pirms operācijas izmazgāju matus, lai pēc tam kādu laiku tas nebūtu jādara.”

Ierodoties klīnikā, paciente jutās mierīga, paredzot izcilu rezultātu.

“Ja godīgi, nevarēju noticēt, ka pēc dažām stundām visu redzēšu. Kad par to domāju, manās acīs parādījās asaras, un nevarēju sagaidīt. Spēja atvērt acis un redzēt... vienkārši nevarēju iedomāties, kā tas būs.”

15 minūtes starp pagātni un nākotni

Kā Larisai Marijai paskaidroja ķirurgs, procedūra ir sadalīta divās daļās: sagatavošanās un tieši pati redzes korekcija. Visvairāk viņu pārsteidza tas, ka operācija ilga vien dažas minūtes.

“Sākumā ieraudzīju zaļu gaismu un jutu nelielu spiedienu – tad ārsts izveidoja tā saukto “vāciņu”. Šis bija pirmais posms. Pēc tam aparāts tika nomainīts, un 22 sekundēs katrai acij tika izkoriģēta redze.

Pateicoties anestēzijai, neko nejutu. Lielākoties vienkārši gulēju un skatījos uz gaismiņām.”

Mierīgi, tikai mierīgi

Ja pirms ieiešanas operāciju zālē Larisa Marija jutās pārliecināta, tad līdz ar operācijas sākumu viņu pārņēma liels satraukums.

“Man ļoti paveicās ar ķirurgu un viņa profesionālo pieeju – viņš man skaidroja katru darbību un, ja bija nepieciešams, pat mierināja.

Tas bija ne tikai kvalitatīvs ķirurga darbs, bet arī liels emocionālais atbalsts. Kopumā, visas komandas darbs bija visaugstākajā līmenī! Pēc operācijas man palīdzēja atgūties, aizveda uz palātu, pacienāja ar kafiju un šokolādi. Viņi par mani rūpējās tā, ka ļoti drīz jutos atslābināta un varēju atpūsties.”

Foto: Publicitātes foto

Uzreiz pēc korekcijas kļuva daudz labāk

Spilgti iespaidi drīz vien aizēnoja pacientes pārdzīvojumus. 

“Uzreiz pēc operācijas mana redze uzlabojās ar katru minūti! Domāju, ja mana redze uzreiz pēc operācijas būtu bijusi tik laba kā tagad, man būtu bail, jo, cik sevi atceros, tik labi nebiju redzējusi. Bet tā kā viss notika pakāpeniski, jutos labi un droši.”

Mēnesi pēc operācijas Larisa Marija ņēma vērā ārsta noteiktos piesardzības noteikumus. Pirmajās divās nedēļās bija jāuzmanās, lai ūdens nenokļūtu acīs un, mazgājot seju, tās bija jāaizsargā. Līdz 30 dienām nevarēja lietot dekoratīvo kosmētiku un krēmus, kas var iekļūt acīs, kā arī iet vannā, apmeklēt saunu, solāriju, pludmali vai sauļoties. Tomēr pacientei nebija jāatsakās no ierastajām aktivitātēm.

“Man atļāva sportot, un tas man bija vissvarīgākais! Un vispār, visas šīs mazās nianses, kas ir jāņem vērā, noteikti ir izcilā rezultāta vērtas!”

Dzīve pēc lāzeroperācijas

Pēc kāda laika Larisa Marija ar prieku dalās iespaidos par lēmumu, kas tika pieņemts pēc tik daudzu gadu mocībām.

“Nedomāju, ka pasaule ir tāda! Nekad neesmu to redzējusi tādu. Tagad, ejot pa ielu, neticu savām acīm! Esmu sajūsmā! Nekad neesmu redzējusi tik labi ar kontaktlēcām vai brillēm kā tagad bez palīglīdzekļiem. Operācija ir ļoti ātra, vienkārša un nesāpīga, un atveseļošanās process ir ļoti viegls.

Lāzeroperācija mainīja manu dzīvi par 100%! Domāju, ka turpmāk operācijas dienu atzīmēšu kā savu dzimšanas dienu, jo apkārtējā pasaule mani tik ļoti fascinē un pārsteidz!

Tiem, kuri vēl domā, iesaku nešaubīties un nebaidīties ne minūti! Lāzerkorekcija ir viens no labākajiem ieguldījumiem jūsu veselībā un dzīves kvalitātē. Vissvarīgākais ir izvēlēties labākos ārstus un drošāko klīniku, kā to izdarīju, kad sazinājos ar Dr. Solomatina Acu centru.”

Dr. Solomatina Acu centrā visu veidu redzes lāzerkorekcijas tiek veiktas ar modernāko aprīkojumu no ASV, Šveices un Vācijas. Novatoriskās tehnoloģijas sniedz drošību redzes lāzerkorekcijas laikā un uzticamus rezultātus pēc tās.

Foto: Publicitātes foto

Lai veiktu acu pārbaudi un saņemtu oftalmologa ieteikumus Dr. Solomatina Acu centrā, ir jāpiesakās pa tālruni 371 67 217 317 vai tiešsaistē, aizpildot anketu.

Līdz 31.05.2024. ir iespēja pieteikties SuperLASIK redzes lāzerkorekcijai par īpašu cenu – 950 eiro (standarta cena – 1750 eiro)*

Aizpildi pieteikuma anketu, un mēs ar tevi sazināsimies, lai vienotos par ērtāko laiku vizītei.

*Operācijas izmaksas abām acīm, izmantojot "SuperLASIK" metodi. Padziļināta diagnostika un individuālas programmas sagatavošana redzes lāzerkorekcijai tiek veikta par papildu samaksu – 80 eiro. Ja kāda iemesla dēļ operācija ar "SuperLASIK" metodi pacientam nav indicēta medicīnisku apsvērumu dēļ, akcijas laikā mēs piedāvājam 10% atlaidi citām redzes korekcijas metodēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!