Foto: Shutterstock

Eiropas zaļo kursu par atbalstāmu uzskata 44% respondentu – 13% to vērtē kā pilnīgi atbalstāmu un 31% to drīzāk atbalsta. Taču 37% to neatbalsta, secināms pēc "Delfi" pasūtījuma pētījumu kompānijas SKDS veiktās aptaujas rezultātiem.

Savukārt 19% no respondentiem nevarēja pateikt, ko domā par Eiropas zaļo kursu.

Aptauja veikta laikā no 18. līdz 21. martam un tajā piedalījās 1505 Latvijas pilsoņi no visas valsts, kas sasnieguši 18 gadu vecumu.

Pēc elektorālās izvēles Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās vislielākie atbalstītāji zaļajam kursam ir "Kustības "Par!"" vēlētāji, tāpat salīdzinoši lielu atbalstu pauda "Progresīvo" atbalstītāji.

Eiropas zaļais kurss ir politikas iniciatīvu kopums, kura mērķis ir vest ES pa zaļās pārkārtošanās ceļu uz galīgo mērķi līdz 2050. gadam panākt klimatneitralitāti, liecina ES mājaslapā pieejamā informācija.

Tajā tiek izcelta vajadzība pēc holistiskas pārnozaru pieejas, kurā visas attiecīgās politikas jomas dod ieguldījumu galīgā ar klimatu saistītā mērķa sasniegšanā. Šajā kopumā ir iekļautas iniciatīvas, kas attiecas uz klimata, vides, enerģētikas, transporta, rūpniecības, lauksaimniecības un ilgtspējīga finansējuma jomu – tās visas ir savstarpēji cieši saistītas, vēsta ES.

Aptauju līdzfinansēja Eiropas Savienība, izmantojot Eiropas Parlamenta dotāciju programmu komunikācijas jomā. Eiropas Parlaments netika iesaistīts tā sagatavošanā, un jebkāda informācija vai viedokļi, kas pausti saistībā ar šo projektu, tam neuzliek nekādu atbildību vai saistības; par projektu ir atbildīgi tikai programmas autori, intervējamās personas, redaktori vai izplatītāji saskaņā ar piemērojamiem tiesību aktiem. Eiropas Parlaments arī neuzņemas atbildību par tiešu vai netiešu kaitējumu, kas var rasties, īstenojot šo projektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!