Foto: Jaunā konservatīvā partija

Jaunā konservatīvā partija (JKP) apstiprinājusi kandidātus šā gada Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, portālu "Delfi" informēja politiskā spēka pārstāvji.

saraksta līderus partija izvirzījusi bijušos ministrus Tāli Linkaitu un Gati Eglīti, kā arī dzejnieci un publicisti Liānu Langu.

Kopā ar viņiem vēlēšanās startēs bijušie Saeimas deputāti – Evita Zālīte-Grosa, Aivars Geidāns, Jānis Butāns, Sandis Riekstiņš un Eva Mārtuža.

JKP sarakstā iekļauti arī Ķekavas novada vicemērs Andris Vītols, Rēzeknes opozīcijas līderis Guntis Rasims, Kuldīgas novada domes deputāts Romāns Ernsons, uzņēmējs Kārlis Avotiņš, Kolkas pagasta pārvaldes vadītājs Juris Orinskis, uzņēmējs Mārtiņš Štāls, uzņēmējs Viesturs Cimermanis, personāla vadības eksperte Jana Zilkalne, ekonomists Jānis Svemps un daudzbērnu mamma no Latgales Margarita Kolosova.

EP vēlēšanu programmā par galveno mērķi JKP izvirzījusi maksimālu Latvijas nacionālo interešu aizstāvību – sākot no valodas, drošības un uzņēmējdarbības un beidzot ar ikviena Latvijas pilsoņa labklājību.

JKP uzskata, ka līdzšinējie Eiropas politiķi nav spējuši nodrošināt Latvijas uzplaukumu, un tā turpināt nedrīkst. Latvija var izdarīt vairāk, lai beidzot sasniegtu Eiropas līmeni.

EP vēlēšanas gaidāmas 8. jūnijā. Tajās Latvija ir viens vēlēšanu apgabals, no kura EP jāievēlē deviņi deputāti.

Tiesības piedalīties EP vēlēšanās ir Latvijas pilsoņiem, kā arī citu Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā sasnieguši 18 gadu vecumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!