Foto: Publicitātes attēli
Pirmajā dienā kandidātu sarakstus jūnijā gaidāmajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām iesniedza piecas partijas – "Latvijas attīstībai", "Stabilitātei", "Progresīvie" , Jaunā konservatīvā partija un Nacionālā apvienība, informē Centrālā vēlēšanu komisija.


Partijas "Latvijas attīstībai" līderi Ivars Ijabs, Artis Pabriks un Vjačeslavs Dombrovskis ceturtdien bija pirmie, kas Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniedza kandidātu sarakstu un programmu gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām, "Delfi" informēja partijā.

CVK savu kandidātu sarakstu un programmu CVK iesniedza arī partija "Progresīvie". Partijas līderi ir Elīna Pinto, Mārtiņš Staķis un Justīne Panteļējeva.


Ceturtdien uz CVK biroju kandidātu sarakstus un partijas programmas devās iesniegt arī "Stabilitātei", Jaunā konservatīvā partija un Nacionālā apvienība.

"Stabilitātei" līderi vēlēšanās būs Ņikita Piņins, Naomi Farbere un Vjačeslavs Ciganovs, JKP – Tālis Linkaits, Gatis Eglītis un Liāna Langa, bet NA – Roberts Zīle, Ināra Mūrniece un Rihards Kols.

EP vēlēšanas gaidāmas jūnija sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!