Foto: LETA

Politiskā spēka "Apvienotais saraksts" (AS) līderis šovasar gaidāmajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās būs "tviterkonvoja" vadītājs Reinis Pozņaks, tāpat sarakstā iekļauti vairāki 14. Saeimas deputāti.

Ar otro numuru no AS saraksta EP vēlēšanās startēs deputāts Juris Viļums, bet ar trešo numuru deputāts Raimonds Bergmanis.

AS sarakstā iekļauti arī citi 14. Saeimas deputāti: Edgars Putra, Māris Sprindžuks, Andris Kulbergs, Česlavs Batņa un Māris Kučinskis.

Uz EP no AS saraksta kandidēs arī Rīgas domes deputāte Ieva Brante, Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis, Jūrmalas pilsētas domes deputāte Ieva Taranda, juriste Agnese Geduševa un veselība nozarē strādājošā Ilze Ortveina.

AS kandidātu vidū EP vēlēšanās būs arī uzņēmējs Edgars Štelmahers, biologs Andrejs Svilāns, lauksaimniecības nozares pārstāve Anna Vītola-Helviga, Limbažu novada domes deputāts Dāvis Melnalksnis, kā arī ārsts Romualds Ražuks.

EP vēlēšanas gaidāmas 8. jūnijā. Tajās Latvija ir viens vēlēšanu apgabals, no kura EP jāievēlē deviņi deputāti.

Tiesības piedalīties EP vēlēšanās ir Latvijas pilsoņiem, kā arī citu ES dalībvalstu pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā sasnieguši 18 gadu vecumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!