Foto: F64

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" sestdien prezentēja kandidātu sarakstu Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Tajās ar pirmo numuru startēs Eirokomisārs Valdis Dombrovskis, bet ar otro numuru – ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš, informē partija.

Vēlēšanās kandidē arī visi jau šobrīd aktīvie Eiropas Parlamenta deputāti – Sandra Kalniete, Inese Vaidere un Dace Melbārde.

Uz EP mērķē arī parlamentārieši Andrejs Judins, Jānis Reirs, Zanda Kalniņa-Lukaševica, Irma Kalniņa, Anna Rancāne un Mārtiņš Daģis.

Tāpat sarakstā ir kultūrvēsturiskā mantojuma glabātājs Jānis Lazdāns, Cēsu pašvaldības deputāts Māris Baltiņš, Pauls Adijans, politiķe Janīna Kursīte, kultūrvēsturisko vērtību sargātāja Antra Grīnberga, vēsturnieks Didzis Šēnbergs. Sarakstu noslēdz dabas aizsardzības aktīvists un politiķis Uģis Rotbergs.

Nākamajā Eiropas Paralamenta sasaukuma periodā partiju apvienība apņēmusies arvien mērķtiecīgāk un intensīvāk risināt aizsardzības un drošības jautājumus, īpašu uzsvaru liekot uz militārās rūpniecības attīstību.

Partijas politiķi atbalsta Eiropas kopējās drošības politikas stiprināšanu, vienlaikus nodrošinot efektīvu sadarbību ar NATO un transatlantiskajiem partneriem, lai ierobežotu Krievijas agresīvo ārpolitiku un nosargātu Eiropas demokrātijas.

Brīvībai, demokrātijai un likuma varai ir jābūt galvenajiem vērtību stūrakmeņiem, uz kā balstās ES un šajās vērtībās jābalstās arī Latvijas nākotnei, pārliecināta JV.

EP vēlēšanas norisināsies 8. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!