Foto: F64
Rīga Kārļa Ulmaņa gatves pārvads pār dzelzceļu ir sliktā tehniskā stāvoklī, daži pārvada elementi ir avārijas stāvokli, tāpēc no trešdienas uz pārvada noteiks satiksmes ierobežojumus. Savukārt remontu plānots uzsākt tikai nākampavasar.

K.Ulmaņa gatves satiksmes pārvads pār dzelzceļu nodots ekspluatācijā 1982.gadā un kopš tā laika nav kapitāli remontēts, SIA "Rīgas tilti" pēc plānotajām apskatēm ziņo par tehniskā stāvokļa pasliktināšanos, liecina departamenta apkopotā informācija. 2011.gada septembrī uz pārvada izveidojās liela bedre – izdrupums, jo sabruka laiduma sijas plātnes betons. Arī šogad pavasari atkārtoti izveidojās šāda bedre. Arī pārvada deformācijas šuvju tehniskais stāvoklis ir kritisks un var radīt avārijas situāciju.

SIA "Inženierbūve", kas inspicēja pārvada stāvokli, atzina to par kritisku.

No trešdienas uz Kārļa Ulmaņa gatves satiksmes pārvada pār dzelzceļu stāsies spēkā ātruma ierobežojums 40 kilometri stundā, bet labajā joslā abos braukšanas virzienos kustība ir atļauta tikai transportlīdzekļiem, kuru faktiskā masa nepārsniedz 3,5 tonnas, informēja Rīgas domes Satiksmes departaments.

Departaments noteica satiksmes ierobežojumus uz Kārļa Ulmaņa gatves pārvada pār dzelzceļu, jo ārkārtas speciālās inspekcija konstatēja, ka pārvada pārseguma plātnes labā malējā joslā ir nolietojušās (tām samazinājusies nestspēja), un tas var radīt draudus satiksmes drošībai.

Remontdarbus uz pārvada plāno uzsākt nākamā gada pavasarī.

Transporta līdzekļu vadītāji aicināti sekot līdzi ceļa zīmēm, ievērot noteiktos braukšanas ātruma ierobežojumus, kā arī būt saprotošiem attiecībā pret tiem transportlīdzekļu vadītājiem, kuri pārkārtosies no labās malējās joslas uz kreiso braukšanas joslu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!