80Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
6 vidēji kartupeļi (apmēram 750 g)2 ĒKeļļa1 TKsaldās paprikas pulveris0.5 TKčili piparu pulveris1 TKķimenes
Pagatavošana
1
Liek karsēties cepeškrāsni uz 220 ºC. Krāsnī ieliek arī cepamo pannu, lai sakarst.
2
Kartupeļus nomizo, bet, ja cep jaunos kartupeļus, var nemizot, pietiks, ja tos rūpīgi nomazgās. Sagriež kartupeļus garenās daivās, liek lielā bļodā. Tos apslaka ar eļļu, uzber papriku un kajennas pipariem, sāli un visu labi izmaisa.
3
Paņem karsto cepampannu un uz tās izklaidus liek eļļainos kartupeļus, pārkaisa ar ķimenēm.
4
Liek pannu uz zemākā plaukta un cep 5 minūtes. Pēc tam karstumu noregulē uz 180 ºC un uz augšējā plaukta var likt cepties, piemēram, saplacināto tauriņvistu.
5
Cep apmēram stundu, kartupeļi būs vienlaicīgi gatavi ar vistu. Izslēdz krāsni un, kamēr vista 10 minūtes atpūšas, atstāj arī kartupeļus krāsnī.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit