Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Skaistas un gardas glazūrkūciņas ar ne mazāk iespaidīgām olbaltuma cepurītēm. Bet zem gaisīgā bezē paslēpies saldi skābais citronu krēms, kas desertam piešķirs atsvaidzinošu garšu.
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
MĪKLAI:150 gsviests (istabas temp.)150 gpūdercukurs100 gmilti1 TKcepamais pulveris3 olas2 ĒKpiens1 citrona miziņa PILDĪJUMAM:1 citrona sula3.5 ĒKcitronu krēms GLAZŪRAI:3 olu baltumi250 gpūdercukurs šķipsnasāls daži pilieni vaniļas ekstrakts PIEDERUMI: konditorejas tūta ar parasto uzgali

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190oC.

2

Bļodā liek miltus, pūdercukuru, cepamo pulveri, sviestu, olas, pienu un citrona miziņu. Sastāvdaļas maisa, līdz iegūta vienmērīga mīkla.

3

Mīklu pēc tam vienlīdzīgi sadala starp 12 mafinu papīra formiņām, kas saliktas mafinu pannā.

4

Kūciņas cep 15–18 minūtes, līdz tās skaisti pacēlušās un stingras.

5

Kēksiņus ņem laukā nocepeškrāsns, apsmērē ar citronu sulu un noliek atdzist. Cepeškrāsni laukā neslēdz.

6

Pēc tam kēksiņus apziež ar nedaudz citronu krēma (to var pagatavot pēc šīs receptes).

7

Gatavo glazūru. Olu baltumus liek bļodā, pievieno tiem pūdercukuru un sāli. Pēc tam šo bļodu liek karstā ūdens peldē un maisa tik ilgi, līdz cukurs izkusis.

8

Bļodu ņem ārā no verdošā ūdens un sakuļ olu baltumu un cukura masu ar mikseri, līdz olbaltuma putas ir stingras. Iemaisa tajās dažus vaniļas ekstrakta pilienus.

9

Olbaltumu krēmu pilda konditorejas tūtā un uzspiež daudz lielu adatiņu virsū katram kēksiņam, tieši tā, kā redzams bildē.

10

Kūciņas liek uz cepamās pannas un cepeškrāsnī iekšā – cep vēl 5 līdz 7 minūtes, kamēr olbaltums sāk kļūt zeltains.

11

Gatavās kūciņas ņem laukā un atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!