Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190oC.
Bļodā liek miltus, pūdercukuru, cepamo pulveri, sviestu, olas, pienu un citrona miziņu. Sastāvdaļas maisa, līdz iegūta vienmērīga mīkla.
Mīklu pēc tam vienlīdzīgi sadala starp 12 mafinu papīra formiņām, kas saliktas mafinu pannā.
Kūciņas cep 15–18 minūtes, līdz tās skaisti pacēlušās un stingras.
Kēksiņus ņem laukā nocepeškrāsns, apsmērē ar citronu sulu un noliek atdzist. Cepeškrāsni laukā neslēdz.
Pēc tam kēksiņus apziež ar nedaudz citronu krēma (to var pagatavot pēc šīs receptes).
Gatavo glazūru. Olu baltumus liek bļodā, pievieno tiem pūdercukuru un sāli. Pēc tam šo bļodu liek karstā ūdens peldē un maisa tik ilgi, līdz cukurs izkusis.
Bļodu ņem ārā no verdošā ūdens un sakuļ olu baltumu un cukura masu ar mikseri, līdz olbaltuma putas ir stingras. Iemaisa tajās dažus vaniļas ekstrakta pilienus.
Olbaltumu krēmu pilda konditorejas tūtā un uzspiež daudz lielu adatiņu virsū katram kēksiņam, tieši tā, kā redzams bildē.
Kūciņas liek uz cepamās pannas un cepeškrāsnī iekšā – cep vēl 5 līdz 7 minūtes, kamēr olbaltums sāk kļūt zeltains.
Gatavās kūciņas ņem laukā un atdzesē.
Lai labi garšo!