kebabs
Foto: Kebabblogeri

"Pēc pirmā kumosa tavam ķermenim iztriecās cauri elektrība, tu sareibi, pieķēries pie galda, pār vaigu noritēja asara, un tu atkal noticēji mīlestībai." šis izteiksmīgais citāts no "Skats" raksta par kebabu kariem Rīgā, ir, iespējams, labākais veids, kā aprakstīt sajūtas, kas pārņem, iekožoties pirmajā kebabā. Vērojot nozares straujo uzplaukumu un hamletiskās kaislības, kas ik pa laikam uzvirmo saistībā ar kebabnīcām, šķiet neticami, ka vēl pāris gadus nesenā pagātnē kebabi mūsu platuma grādos bija īsta eksotika.

Tie, kuriem palaimējās tos nobaudīt Vācijā vai kādā tālākā ceļojuma galamērķī, atgriežoties mājās, nespēja aizmirst šo garšu piedzīvojumu, it īpaši tāpēc, ka bija jāsamierinās, - nav iespējams paredzēt, kad atkal radīsies iespēja nobaudīt ko tamlīdzīgu. Laimīgā kārtā, esam piedzīvojuši laikus, kad vērojams īsts austrumu garšas uzvaras gājiens – Rīgā teju uz katra stūra izkārtnes vēsta, ka šeit iespējams baudīt kārdinošus kebabus. Bet rodas jautājums, - kā neapjukt plašā piedāvājuma džungļos un atrast savu īsto un vienīgo.

Mēs nolēmām atvieglot izvēli, lūdzot palīdzību pašmāju kebabu entuziastiem no kopienas "Kebabblogeri", kuri, lai aizgrauztos līdz patiesībai, dažādos Latvijas nostūros ir nobaudījuši ne vienu vien kilogramu marinētas gaļas ar visu iespējamo un neiespējamo veidu piedevām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!