Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Plāti izklāj ar cepamo papīru. Zaļumus sakapā. Citronam izspiež sulu, norīvē miziņu.
Kartupeļus nomizo, sagriež daiviņās, liek bļodā, pievieno šķipsnu sāls, pusi zaļumu, pusi citrona miziņas, pusi citrona sulas, caur ķiplokspiedi izspiestas ķiploka daiviņas, olīveļļu, samaisa, tad izkārto uz plāts un liek cepties uz aptuveni 30 minūtēm, līdz tie kļuvuši zeltaini.
Pa to laiku tomātus sagriež gabalos. Atlikušos zaļumus liek bļodiņā, pārlej ar citronu sulu, pievieno atlikušo citrona miziņu, samaisa.
Fetas sieru sadala gabaliņos, liek bļodiņām, pievieno tomātus, visu pārslaka ar citronu-zaļumu mērci, viegli apmaisa.
Gatavos kartupeļus liek bļodā vai lielā pannā, samaisa ar tomātiem, olīvām, fetas sieru un pasniedz.