sagriezti dārzeņi, burkāni, sīpoli
Foto: Shutterstock
Gatavojot zupu, vissvarīgākais ir ne vien vadīties pēc receptes, bet pievienot visas sastāvdaļas konkrētā brīdī, lai nekas nepārvārītos un zupa pārlieku nesabiezētu. Šim mērķim, lai būtu droši, ka katrs zupā sabērtais dārzenis tiešām neizjuks un garšos, kā tam vajadzētu, noderēs vārīšanas laiku špikeris.

Nav noslēpums, ka pirms pārliešanas ar ūdeni, dažus dārzeņus zupas katla pamatnē kādu brīdi pasutinām, lai izvilinātu labāku garšu. Tie būs dārzeņi, kuriem zemāk redzamajā špikerī, kuru sagatavojuši "Seriouseats" speciālisti, ir vislielākais gatavošanas laiks – sīpoli, puravi, selerijas, burkāni, kartupeļi un citi. Kad nedaudz pasutinātie dārzeņi pārlieti ar ūdeni, pēc špikera skaties, ko labāk zupā pievienot nākamo. Princips pavisam vienkāršs – atrodi dārzeni, tam atbilstošāko gabaliņu lielumu un minimālo laiku, cik ilgi tas būtu jāgatavo. Tā zināsi, ka dārzeņi zupā neizjuks un patiesi burkāns garšos pēc burkāna, bet kāposti – pēc kāpostiem. Sarakstā bez dārzeņiem iekļauti arī daži pākšaugi, kas mēdz būt neatņemama zupu sastāvdaļa.

Dārzenis (pākšaugs) – gabaliņu lielums – minimālais gatavošanas laiks:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!