Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Beisbols ir komandu sporta spēle ar bumbu un vāli, kurā spēlētājiem ar atsevišķiem pārskrējieniem jāvirzās no bāzes uz bāzi, kamēr aizsardzībā esošā komanda ar vāli atsisto bumbu nav nogādājusi atpakaļ attiecīgajā bāzē. Uzvar komanda, kas pēc deviņām maiņām veikusi vairāk pilnu pārskrējienu. Olimpiskajās spēlēs beisbols notiek tikai vīriešu konkurencē.

Dāmas sacentīsies softbolā, kas ir beisbolam radniecīgs sporta veids. Softbolā bumbiņas ir lielākas, atšķiras arī mešanas tehnika, softbolā laukuma izmēri ir mazāki. Laukumā vienlaicīgi parasti atrodas deviņas spēlētājas no katras komandas, spēle ir iedalīta septiņos inningos.

Septiņās olimpiskajās spēlēs (1912., 1936., 1952., 1956., 1964., 1984., un 1988. gada spēlēs) beisbols bija iekļauts kā demonstrācijas sporta veids, bet no 1992. gada Barselonas līdz 2008. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm beisbols bija oficiālajā vasaras olimpisko spēļu programmā.

Softbols olimpiskajā programmā bija laika posmā no 1996. līdz 2008. gadam.

Beisbols ir populārs Amerikas un Āzijas valstīs. Kuba izcīnījusi trīs zelta medaļas, bet ASV un Dienvidkoreja ieguvusi pa vienai zelta medaļu. Softbolā trīsreiz par olimpiskajām čempionēm kļuvušas amerikānietes, taču pirms 13 gadiem Pekinā viņas atzina Japānas pārākumu. Japānas softbola izlasei ir pilns olimpisko medaļu komplekts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!