Foto: Publicitātes foto
Kopš 2012. gada oktobra beigām turpinās Valmieras Mūzikas skolas izbūve bijušajā sabiedriskās pirts ēkā Valmierā, Pilskalna ielā 3. Neskatoties uz mainīgajiem laika apstākļiem un atklātajām problēmām senās ēkas konstrukcijās, darbi kopumā norisinās plānotā laika grafika ietvaros, informē Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāvji.

Šobrīd ir pabeigti gandrīz visi demontāžas darbi, izņemot pirmā stāva pārsegumu, kura demontāža tiek uzsākta. Noslēgusies pagrabstāva un otrā stāva pārseguma betonēšana gandrīz pilnā apjomā, pabeigti piebūves mūrēšanas darbi un lifta šahtas izbūve, kā arī uzsākta metāla konstrukciju montāža. Tiek strādāts pie ārējo inženierkomunikāciju tīklu izbūves.

Būvniecības gaitā, atsedzot esošās konstrukcijas, noņemot apmetumu, tika konstatēts, ka mājas tehniskais stāvoklis nav gluži nevainojams. Ēka ir gandrīz 100 gadus veca un ekspluatācijas laikā mitruma un citu apstākļu ietekmē tās ārsienās bija radušās plaisas, savukārt pārsegumu metāla konstrukcijas - sarūsējušas. Lai garantētu drošību, bija nepieciešams veikt papildu sienu un logu aiļu stiprināšanu un metāla siju pilnīgu nomaiņu.

Lai arī šādi neparedzēti apstākļi nedaudz aizkavē būvniecības procesu, darbi kopumā norit pēc plāna. Kā informēja SIA "Būvuzraugi LV" būvuzraugs Artūrs Ščurs, zināmu ietekmi uz būvniecības procesu atstāj arī laika apstākļi. Šobrīd norit pārsegumu betonēšanas darbi, kuros būtiski ievērot tehnoloģisko procesu - pārbaudīt betona sastāvu, nodrošināt atbilstošu temperatūru betona cietēšanas laikā. "Mūsu galvenais mērķis ir garantēt drošu ēkas ekspluatāciju. Mūzikas skolā tiks organizētas intensīvas mācības un pasākumi, pulcēsies daudz bērnu, tādēļ drošības aspektus izvērtējam vispirms," atzīmē Artūrs Ščurs.

Darbi jaunajā mūzikas skolas ēkā intensīvi turpinās. Šobrīd ir uzsākta otrā stāva pārseguma siltināšana, kā arī pirmā stāva vecā pārseguma demontāža un jauna izbūve, ko plānots pabeigt mēneša laikā. Aprīļa sākumā tiks uzsākta jumta konstrukciju un grīdu izbūve. Pēc tam - jūnijā - sekos fasādes siltināšana un apdares darbi, kā arī inženierkomunikāciju - ventilācijas, ūdensapgādes, kanalizācijas, elektrības un vājstrāvu sistēmu izbūve.

Projekta attiecināmās izmaksas ir 1 085 052,00 lati, no tām Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums ir 85 % jeb 922 294,00 lati, valsts budžeta dotācija veido 24 413,00 latus jeb 2,25% no kopējām attiecināmām izmaksām un pašvaldības finansējums ir 138 345,00 lati jeb 12.75 % no kopējām attiecināmām izmaksām.

Valmieras Mūzikas skolas projektu paredzēts pabeigt līdz 2013. gada 30. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!