Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sestdien Šauļos pārbaudes spēlē spēkiem mērojās Lietuvas un Latvijas regbija izlases. Eksperimentālā formātā (trīs periodi pa 20 minūtēm, bet pēdējais 25 minūtes) Latvijas ovālās bumbas meistari izrādījās pārāki ar 20:15, portālu „Delfi” informēja Latvijas regbija federācijā.

Spēle notika vienā no Šauļu jaunajiem rajoniem uz mākslīgā seguma, kas pilnībā bija attīrīts no sniega un ledus. Jāatzīmē gan, ka tas bija futbola laukums bez regbija marķējuma un vārtiem, taču tas nedarīja cīņu mazāk sīvu, aizraujošu un svarīgu.

Pirmais periods sākās ar Latvijas ofensīvu, taču punktu guvumā tā nepārvērtās. Tad ar vairākiem pretuzbrukumiem atbildēja Lietuvas regbisti, līdz pirmo 20 minūšu izskaņā pilnībā pārņēma iniciatīvu un atklāja rezultātu 5:0.

Arī otrais periods sākās ar Latvijas uzbrukumiem, taču punktus atkal guva sāncenši, piezemējot bumbu mūsu ieskaites laukumā - 10:0. Turpinājumā mūsējie vairākas reizes bija tuvu panākumam, taču allaž pēdējā brīdī kaut kas neizdevās.

Pirmos punktus Latvijas regbisti guva tikai trešajā periodā, kad izcēlās Leno Bramanis, panākot 5:10. Pēc brīža efektīgā izskrējienā no centra neizšķirtu 10:10 panāca Dāvis Zagorskis. Tiesa, laukuma saimnieki atbildēja ar ne mazāk efektīvu uzbrukumu, atkal atkarojot vadību 15:10.

Lieliski laukuma centrā nospēlēja Mareks Larionovs, izraujoties uz priekšu un pēdējā brīdī piespēlējot Mikum Ozolam, kurš viegli aizskrēja līdz sāncenšu ieskaites laukumam - 15:15. Likās, ka ar šādu draudzīgu neizšķirtu arī beigsies spēle, taču mača pēdējās sekundēs Kaspars Jakušs pārtvēra bumbu un pēc strauja izrāviena nolika bumbu Lietuvas ieskaites laukumā.

Tādējādi Latvija varēja svinēt uz varu ar 20:15.

Latvijas izlases treneris Vladimirs Ņikonovs uzsver, ka pirmajos divos periodos bija ļoti daudz kļūdu. Tiesa, beigās, kad sāncenši bija jau paguruši, viņi atbildēja ar to pašu. Izmēģinājām visus spēlētājus, kas atbrauca uz Lietuvu.

Tagad valstsvienības galvenajam trenerim Sergejam Lisko nosūtīsim spēles ierakstu, lai viņam būtu pilnīga viela pārdomām. Vēl priekšā ir treniņi, kuros noteikti strādāsim pie kļūdu novēršanas, atzīst treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!