Foto: Publicitātes foto

Sabiedrības mīlētais pašmāju komiķis un ētera balss Kaspars Upacieris jeb Ufo (attēlā) pēc populārā Radio SWH brokastu šova BB Brokastis pēdējā raidījuma izsauca virkni dažādu minējumu par saviem tālākajiem profesionālajiem plāniem.

Nu Ufo kliedē ieilgušo noslēpumainības plīvuru un sarunā ar DELFI Izklaide atklāj, ka jau aprīļa sākumā atkal būs dzirdams radio viļņos.

"Mana jaunā nodarbošanās, kā jau daudzi paredzēja, atkal ir saistīta ar radio. Kopā ar domubiedriem veidoju jaunu, paplašinātu interneta radio staciju Boom FM.

Tās saturs būs izklaidējoša formāta, tomēr nedaudz aplūkosim arī būtiskākās norises sabiedrībā. Kā mēs smejamies, Boom FM raksturo sauklis: "Īsi par aktuālo, vairāk par neko!"

Projekts pašreiz ir tapšanas stadijā, jo vēl notiek tā tehniskais izstrādes darbs, tomēr jau aprīļa sākumā klausītājiem tiks piedāvātas pirmās pārraides. Konkrētu dienu gan vēl neesam nolikuši, jo viss atkarīgs no tā, kā izdosies atrisināt visus tehniskos jautājumus," atklāj Ufo.

"Šajā radio stacijā būs gan rīta, gan dienas, gan vakara programmas, kuras lielākoties veidos vairākas muzikālas playlistes.

Būtiski, ka tās pārstāvēs nevis noteikts mūzikas stils, bet gan kāda ētera personība, kas attiecīgi izvēlēsies konkrētajā pārraidē skanošo mūziku. Tādējādi vienā radio platformā it kā tiks iekļauti vairāki mazi radio, ko pārvaldīs konkrētie ētera cilvēki.

Mani domubiedri ir arī sabiedrībā zināmi cilvēki, ar kuriem esmu sadarbojies jau agrāk, tomēr pagaidām viņu vārdus nevēlos izpaust. Kopā esam aptuveni padsmit cilvēku, un ēterā darbosimies gan individuāli, gan grupās," skaidro Upacieris, atklājot vēl kādu niansi.

"Lai gan Boom FM nebūs pašam savas frekvences, tā radītais saturs tomēr būs dzirdams vairākās jau esošās radio frekvencēs. Tādējādi tā būs interneta radio stacija, kuras radītie produkti tiks retranslēti arī populārāko Latvijas radio staciju ēterā.

Pagaidām gan vēl domājam, kuras būs šīs radio stacijas, jo tas atkarīgs no tehniskajām iespējām. Tomēr vairākas Latvijas lielākās radio stacijas ir izteikušas vēlēšanos pārraidīt mūsu radīto saturu, par ko priecājamies," stāsta komiķis.

"Līdz šim Latvijā nekas tāds vēl nav bijis, tādēļ esam radījuši samērā inovatīvu projektu. Tas pielīdzināms neatkarīgo televīzijas producentu apvienībām, kuras veido dažādus projektus, tomēr Latvijas radio vidē tas būs kas pilnīgi jauns," sola Ufo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!