Foto: LETA

Līdz 7.maijam vēlētāji savas pašvaldības teritorijā varēs izmantot iespēju mainīt sākotnēji reģistrēto vēlēšanu iecirkni. Tāpat vēlētājam būs iespējams mainīt savu balsošanas vietu uz jebkuru vēlēšanu iecirkni tajā pašvaldībā, kur vēlētājam pieder nekustamais īpašums, piektdien preses konferencē žurnālistus informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

Vēlēšanu iecirkni drīkst mainīt uz jebkuru citu vēlēšanu iecirkni tās pašvaldības teritorijā, kurā vēlētājs jau ir reģistrēts vēlēšanām. Iesniegums par iecirkņa maiņu jāiesniedz personīgi jebkurā pašvaldības dzīvesvietas deklarēšanas iestādē. Mainot iecirkni uz to pašvaldību, kur vēlētājam pieder likumā noteiktā kārtībā reģistrēts nekustamais īpašums, jāuzrāda īpašuma tiesības apliecinošs dokuments - Zemesgrāmatas akts vai izziņa no Zemesgrāmatas.

Gatavojoties šā gada 1.jūnija pašvaldību vēlēšanām, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) šonedēļ ir sākusi izsūtīt paziņojumus vēlētājiem par pašvaldību vēlēšanām. Ar paziņojumu starpniecību vēlētāji tiks informēti par to, kurā vēlēšanu iecirknī viņi ir reģistrēti vēlēšanām, kā arī svarīgākajiem vēlēšanu nosacījumiem.

PMLP paziņojumi vēlētājiem uz deklarēto dzīvesvietu jāizsūta laikā no šā gada 18.marta līdz 23.martam. Pavisam tiks sagatavotas un vēlētājiem nosūtītas 1 463 002 vēstules.

PMLP Iedzīvotāju reģistra departamenta direktors Uldis Apsītis žurnālistiem skaidroja, ja nākamās nedēļās sākumā iedzīvotājs nebūs saņēmis paziņojumu, tad viņam būtu pamats sākt satraukties. Tam par iemeslu varētu būt kāda kļūda vai arī tas, ka pilsonis nav deklarējis savu dzīvesvietas adresi.

Ja vēlētājs paziņojumu nesaņem, savu vēlēšanu iecirkni var noskaidrot vairākos veidos. Viena no iespējām ir izmantot mājaslapu "www.pmlp.gov.lv", bet otra iespēja ir zvanīt uz CVK uzziņu tālruni 67049999. Tālruņa darba laiks ir katru dienu no plkst.8 līdz 20 un 31.maijā un 1.jūnijā - no plkst.7 līdz 24.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!