Foto: stock.xchng
Latvijas izlase ir veiksmīgi noslēgusi savu dalību Eiropas komandu čempionātā simtlauciņu dambretē, izcīnot trīs godalgotas vietas un pārvedot mājup vienu zelta un divas sudraba medaļas.

Eiropas komandu čempionāts starptautiskajā simtlauciņu dambretē no 3. līdz 8. aprīlim norisinājās Igaunijā. Latviju čempionātā pārstāvēja Latvijas izlases dalībnieki: starptautiskie lielmeistari Guntis Valneris un Raimonds Vipulis, kā arī komandas kapteinis, starptautiskais meistars Roberts Misāns.

Latvijas komanda izcīnīja pirmo vietu ātrajā dambretē un otro vietu ātrspēlē jeb blitz; savukārt pamatturnīrā ieņēma godalgoto otro vietu, zaudējot Krievijas valsts izlasei.

Salīdzinoši veiksmīgs šis čempionāts bija komandas kapteinim R.Misānam, kurš,  kopumā izspēlējot 17 partijas, nav guvis nevienu zaudējumu. Tas izdevās vēl tikai vienam spēlētājam - esošajam pasaules čempionam Aleksandram Georgijevam.

"Kopumā čempionāts bija ļoti smags, jo spēles notika no rīta līdz vakaram, četru dienu garumā. Pārstāvot valsts izlasi, spēlētājs izjūt lielu psiholoģisko spiedienu, jo neveiksmīgas partijas gadījumā tiek pievilta visa komanda. Turnīri prasa ļoti daudz enerģijas, taču rezultāts ir tā vērts. Uzskatu, ka esam godam aizvadījuši šo čempionātu, jo, lai gan valstu pārstāvniecība nebija plaša, šoreiz piedalījās tikai spēcīgākās izlases un visas pretendēja uz medaļām," saka Misāns.

Latvijas izlases dalībniekiem ir neliela vilšanās par to, ka netika izcīnīta pirmā vieta arī pamatturnīrā. Lieliski uzsākot turnīru, tika panākts neizšķirts rezultāts spēlē pret Krievijas komandu un smagā cīņa gūta uzvara pār Baltkrieviju, taču turnīra noslēgumā tika piedzīvota neveiksme pret Ukrainas izlasi, kur R.Vipulis teorētiski uzvarētā pozīcijā nepamanīja kombināciju, ko veiksmīgi realizēja Ukrainas lielmeistars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!