Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa joprojām aicina vecākus pieteikt savas atvases jaunajā Daugmales bērnudārzā. Dažus vecākus, iespējams, māc bažas – pieteikties uz dārziņu vai ne, būs gatavs vai ne.

Daugmales pirmsskolas izglītības iestādes būvniecības projekta vadītājs Andris Puharts stāsta, ka līdz šim darbi rit pēc grafika un iedzīvotāju bažām nav ne mazākā pamata. Tiek plānots, ka līdz 19. augustam, kā tas ir paredzēts līgumā starp SIA Modus Būve un Ķekavas novada pašvaldību, darbi būs noslēgušies, un ar jaunā mācību gada sākumu dārziņš būs atvērts bērniem.

Līdz šim ir pabeigta starpsienu un karkasu izbūve, kā arī noslēgusies silto grīdu betonēšana ēkas otrajā stāvā. Grīdas pirmajā stāvā tiks pabeigtas līdz aprīļa beigām. Kā nākamie plānoti - sienu apmešanas darbi, un jau maijā arī krāsošana.

Lai arī jaunajā bērnudārzā, no ārpuses raugoties, viss šķiet kluss un mierīgs, iekšā čakli rosās strādnieki. Telpas, lai arī tikai tapšanas stadijā, šķiet ļoti patīkamas. Tās ir plašas, gaišas un mājīgas, ar augstiem griestiem un lieliem logiem. Plānā paredzētas ne tikai četras grupas ar atsevišķām guļamtelpām, bet arī halles mūzikas un sporta nodarbībām, kā arī telpas administrācijas vajadzībām.

Pirmajā stāvā, caur terasi bērnudārza ēkas aizmugurē, bērni varēs nokļūt āra rotaļu laukumā. Vides labiekārtošanas darbi gan vēl gaida savu kārtu, jo šobrīd grunts stāvoklis nav tam piemērots. Bet priekšā ir vēl četri mēneši, kas ir pietiekoši ilgs laiks, lai varētu izdarīt visus plānotos darbus.

Izglītības daļas speciāliste Vera Kļaviņa stāsta, ka pieteikšanās uz vietām jaunajā bērnudārzā turpinās un brīvas vietas joprojām ir. Tāpēc pirmsskolas vecuma bērnu vecāki ne tikai no Daugmales, bet arī citām novada vietām tiek aicināti izvērtēt šo iespēju un pieteikties.

Atgādinām, ka viena no grupām šajā pirmsskolas izglītības iestādē paredzēta bērniem no pusotra gada vecuma. Tā būs vienīgā grupa pašvaldības bērnudārzā Ķekavas novadā šajā vecuma grupā esošiem bērniem. Pieteikties var, zvanot pa tālr. 67847169.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!