Foto: Publicitātes foto

Šodien uz Venēciju devās daļa Latvijas paviljona komandas - mākslinieki Kaspars Podnieks, Krišs Salmanis, paviljona arhitekts Austris Mailītis, tehniskais asistents Andris Landaus un projekta vadītāja Laura Adamoviča. Jau rīt sāksies paviljona iekārtošanas darbi, kad Venēciju būs sasnieguši arī eksponējamie mākslas darbi.

Jau vēstīts, ka Latvijas paviljonā būs aplūkojama Kaspara Podnieka lielformāta fotogrāfiju sērija, kurās redzami Drustu pagasta iedzīvotāji, kā arī Kriša Salmaņa veidotā instalācija. Salmaņa instalācija ir realizēta kā telpas vidū pie jumta kores ar galotni uz leju piestiprināts 8 metrus garš koks, kurš, šūpojoties kā svārsts ar apmēram 4 m/s ātrumu, radīs vieglu vēja skaņu.

Paviljona atklāšana notiks 31. maijā. Plānots, ka pasākumā piedalīsies arī LR Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende.

Venēcijas mākslas biennāle notiek reizi divos gados un ir prestižākais notikums starptautiskajā vizuālās mākslas dzīvē, kurā ar savām ekspozīcijām piedalās valstis no visas pasaules. Tā ir senākais un viens no apmeklētākajiem mākslas pasākumiem pasaulē, sasniedzot gandrīz 450 000 cilvēku apmeklējumu 2011. gadā. Latvija Venēcijas mākslas biennālēs piedalās kopš 1999. gada. Šogad biennāle apmeklētājiem būs atvērta no 2013. gada 1. jūnija līdz 24. novembrim.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!