Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā svētdienā, 12. maijā, norisinājās tradiconālā "Alfa Romeo" automobiļu sezonas atklāšana Šlokenbekas muižā. Pasākumā bija ieradušies ap 30 dažādu paaudžu "Alfa Romeo" spēkrati.

No dalībniekiem īpaši var izcelt Latvijā agrāk neredzētu 1974. gada "Alfa Romeo Spider", kuru tā īpašnieks šajā pavasarī iegādājās Lielbritānijā un pats savā gaitā atbrauca līdz Rīgai bez nekādām tehniskām problēmām. Tāpat pasākumā varēja redzēt "Bertone" izstrādāto "Alfa Romeo GTV2000" kupeju. Šie auto kļuvuši par vieniem no populārākajiem "youngtimer" kustibās auto visā pasaulē, un nu to cienītāji sastopami arī Latvijā.

Dienas gaitā pasākuma dalībnieki izvēlēja skaistākas automašīnas vairākās klasēs. Pirms "Fiat" ēras uzvarētājs ir melnā "Alfa Romeo 75" ar leģendāro "Busso" trīs litru V6 dzinēju, 90. gadu klasē cīņā ar "156 GTA" tomēr vairāk balsu ieguva DTM zvaigzne "Alfa Romeo 155", bet mūsdienu auto klase gandrīz vienbalsīgi par skaistāko auto tika atzīta baltā "Brera".

Pasākumā piedalījās arī viesi no Lietuvas "Alfa Romeo" kluba, kuru autoparka sastāvā ir vēl viena leģendāra 80. gadu mašīna – "Alfa Romeo GTV6" – pazīstama arī kā Bonda vāģis no 1983. gada filmas "Octopussy".

"Alfa Romeo" oficiālais izplatītājs Latvijā "Autobrava" pasākuma dalībniekiem piedāvāja iespēju izvizināties ar visjaunāko demo automobili – "Giulietta" ar TCT automātisko pārnesumkārbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!