Foto: Publicitātes foto
"Chevrolet" jaunais un mazais apvidus automobilis "Trax" saņēmis Eiropas neatkarīgās automobiļu drošības pārbaudes organizācijas ("EuroNCAP") jaunākajos testos augstāko – piecu zvaigžņu vērtējumu. "Trax" ir septītais "Chevrolet" modelis, kas saņēmis "EuroNCAP" augstāko vērtējumu. To iepriekš jau ir saņēmuši tādi "Chevrolet" modeļi kā "Aveo", "Volt", "Cruze", "Orlando", "Malibu" un "Captiva".

Pat ņemot vērā to, ka "Trax" tika vērtēts pēc jaunajiem, daudz stingrākajiem "EuroNCAP 2013" noteikumiem, izrādījās, ka tas ir viens no drošākajiem automobiļiem savā segmentā.

"EuroNCAP" rezultāti liecina, ka pieaugušo pasažieru aizsardzības kategorijā "Trax" ir sasniedzis lielisku, 94 procentu rezultātu. "Trax" maksimālo punktu skaitu sasniedza arī sānu barjeras testā, nodrošinot pasažieriem labu aizsardzību visās ķermeņa zonās. Labi rezultāti tika sasniegti arī frontālās sadursmes testā, kā arī "Trax," pateicoties regulējamiem sēdekļiem un galvas balstiem, sniedz labu aizsardzību pret kakla skriemeļu traumām aizmugures trieciena gadījumā.

Bērnu aizsardzības kategorijā "Trax" saņēma labu vērtējumu sānu trieciena testā un bērnu aizsardzības aprīkojuma uzstādīšanas jomā.

"EuroNCAP" savā ziņojumā atklāj, ka "Trax" buferis nodrošina labu aizsardzību gājējiem visās zonās, līdz ar to gājēju aizsardzības jomā "Trax" saņēma maksimālo punktu skaitu.

Drošības sistēmu kategorijā "Trax" ar standarta aprīkojumu – tādu kā elektroniskā stabilitātes kontrole un ātruma ierobežotājs – atbilst "EuroNCAP" prasībām.

"Chevrolet Trax" Eiropas dīleru salonos sāka ierasties maijā.

"EuroNCAP" testā tika izmantots "Chevrolet Trax" ar "LT" aprīkojuma līmeni, priekšējo riteņu piedziņu un 1,7 litru, 130 zirgspēku turbodīzeli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!