Foto: AFP/Scanpix
Japānas futbola valstsvienība otrdien kļuva par pirmo komandu, kas no kvalifikācijas sacensībām garantējusi vietu 2014.gada Pasaules kausa finālturnīrā. Līdz ar to Japāna pievienojusies sacensību saimniecei Brazīlijai.

Kvalifikācijas sacensību Āzijas zonas ceturtās posma mačā Japāna savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar Austrāliju. Neizšķirtu Japānai jau kompensācijas laikā, realizējot 11 metru soda sitienu, panāca Keisuke Honda.

Japānas futbola izlase, kas vēl februārī pārbaudes spēlē ar 3:0 pieveica Latviju, Pasaules kausā debitēja vien 1998.gadā, bet tagad piedalīsies jau piektajā finālturnīrā pēc kārtas. Zīmīgi, ka Japāna kā pirmā kvalificējās arī 2006. un 2010.gada finālturnīriem, bet 2002.gadā tā bija viena no rīkotājām.

Līdz ar to B grupas kopvērtējumā Japāna ar 13 punktiem sešās spēlēs garantējusi vienu no pirmajām divām vietām B apakšgrupā. Vēl šajā grupā septiņi punkti ir Jordānijai, pa sešiem punktiem Austrālijai un Omānai, bet pieci punkti - Irākai.

Savukārt A grupā 11 punkti pašlaik ir Uzbekistānai, desmit punkti Dienvidkorejai, pa septiņiem punktiem Irānai un Katarai, bet seši punkti Libānai.

Pēc divu apļu turnīra no katras grupas finālturnīram kvalificēsies pa divām labākajām komandām.

Tikmēr trešajā vietā palikušās komandas divos mačos sacentīsies kvalifikācijas piektajā posmā, noskaidrojot vienu komandu, kas piedalīsies starpkontinentu pārspēlēs ar Dienvidamerikas zonas piekto labāko komandu.

No citām zonām Āfrikā pašlaik tiek aizvadītas otrā posma sacensības, bet piecas finālturnīra dalībnieces noskaidrosies pēc trešā posma, Eiropas zonā visas 13 finālturnīra dalībnieces tiks noskaidrotas līdz novembrim, Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonā pašlaik komandas ceturtajā posmā noskaidro trīs finālturnīra dalībnieces, bet ceturtā piedalīsies starpkontinentu pārspēlēs ar Okeānijas zonas uzvarētāju Jaunzēlandi. Savukārt Dienvidamerikā turpinās pamata kārta, noskaidrojot četras finālturnīra dalībnieces un piekto komandu, kas piedalīsies pārspēlēs.

Pasaules kausa finālturnīrs Brazīlijā risināsies no 2014.gada 12.jūnija līdz 13.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!