Foto: AFP/Scanpix

Kanādiešu dziedātājs Džastins Bībers (attēlā) pievienojies to slavenību pulkam, kas ar miljardiera Ričarda Brensona kompāniju Virgin Galactic ceļos kosmosā.

Trešdien Brensons tvītoja, ka 19 gadus vecais tīņu elks un viņa menedžeris Skūters Brauns ir "topošie astronauti". "Nofilmēsim mūzikas videoklipu kosmosā!" atbildēja Bībers.

Virgin Galactic komerciālie lidojumi kosmosā sāksies nākamajā gadā. Tiem jau pieteikušies vairāki ceļotgribētāji, tostarp fiziķis Stīvens Hokings, kā arī aktieri Toms Henkss, Breds Pits un Andželīna Džolija.

Kannu kinofestivāla izsolē viens no viesiem šķīrās no 1,2 miljoniem ASV dolāru (640 000 latu) par braucienu uz Virgin Galactic kuģa aktiera Leonardo DiKaprio kompānijā.

Pagājušogad seriāla Two and a Half Men (Divarpus vīri) aktieris Eštons Kačers kļuva par 500. cilvēku, kas pieteicies lidojumam.

Lidojums SpaceShipTwo kosmosa kuģī, kurā ir vieta pavisam sešiem pasažieriem, maksā 250 000 dolāru (134 000 latu), un Bībers tos jau ir samaksājis. Tas uzlidos aptuveni 110 kilometru augstumā, uz brīdi nonākot bezsvara stāvoklī un ļaujot uzmest aci Zemei.

SpaceShipTwo raķete patlaban tiek rūpīgi testēta, gatavojoties pirmajam lidojumam, kurā Brensons dosies kopā ar savu ģimeni. Plānots, ka tas notiks šī gada beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!