Foto: LETA

Valsts darba inspekcijai (VDI) radušās aizdomas par to, ka Latvijā lielākais azartspēļu organizators, ”Laimētavu Fēnikss” īpašnieks ”Alfor” ilgstoši saviem darbiniekiem maksājis algas aploksnēs, svētdien ziņo TV3 raidījums ”Nekā personīga”.

Vairāku mēnešu garumā pārbaudot darba laika uzskaites kartes, VDI pārliecinājusies, ka "Alfor" spēļu zālēs strādājošo darba laiks netiek pilnībā uzskaitīts un darbinieki paraksta tukšus darba grafikus.

Tā rezultātā "Alfor" par 24 stundas ilgu darbalaiku darbiniekiem ieskaitot kā 22 stundas ilgu, pārējo noformējot kā atpūtas laiku, lai arī darbinieki šajā laikā nepieciešamības gadījumā veic arī darba pienākumus. Par oficiāli neuzskaitīto darba laiku valsts nesaņem darbaspēka nodokļus.

VDI arī konstatējusi, ka "Alfor" strādājošajiem apsargiem darba līgumi ar noslēgti ar citām firmām, kas, rodoties problēmām ar likumu, pazūd, lai vietā parādītos kāda cita.

VDI drīzumā gatavojas sodīt "Alfor", kā arī informēt par atklātajiem pārkāpumiem Valsts ieņēmumu dienestu, svētdien vēsta "Nekā personīga".

"Alfor" jau ilgstoši ir lielākais azartspēļu organizētājs Latvijā. Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas apkopotā statistika liecina, ka šī gada martā kompānija saimniekoja 93 spēļu zālēs, kas ir par trim zālēm vairāk, nekā attiecīgajā laika posmā pērn.

Uzņēmums ekspluatē 2466 spēļu automātus un šā gada pirmajā ceturksnī apgrozīja 8,696 miljonus latu, kas ir par 1,1 % vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!