Foto: Shutterstock
Populārais Latvijas plastikas ķirurgs Kaspars Feldmanis, kurš veicis ne mazums skaistuma uzlabošanas operāciju pašmāju daiļavām, analizē mītus, kuri sabiedrībā izveidojušies par mākslīgajām krūtīm. Pēc ķirurga domām, lielākā daļa uzskatu patiešām ir tikai mīti, lai gan dzīve ir neparedzama un gadīties var visādi.

Sievietes, kurām ir krūšu implanti, nevar lidot ar lidmašīnu un nirt. "Šis mīts ir pilnīgas muļķības. Kvalitatīvi krūšu implanti ir ļoti izturīgi un atmosfēras spiediena maiņa tos neietekmē," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj ķirurgs.

Sievietes, kurām ir implanti, nevar zīdīt bērnus. "Arī šis uzskats ir pilnīgi nepatiess. Sieviete bērnu baro ar krūšu galu, bet implanti tiek ievietoti zem piena dziedzeriem, un tie nekādā ziņā netiek traumēti vai aizsprostoti."

Ja implants pārplīst, šķidrums, kas tajā iepildīts, var izraisīt nāvi. "Mūsdienās implanti tiek pildīti ar īpašu gelu. Protams, tas nebūtu ķermenī vēlams, taču tehnoloģijas attīstās - šobrīd pārsvarā implantos pilda gelu, kurš netek un neplūst - tam nevajadzētu apdraudēt sievietes dzīvību, jo šis gels neizplatās pa ķermeni," stāsta Feldmanis.

Sievietes, kurām ir implanti, nevar iet pirtī. "Dzīvē, protams, var gadīties dažādas situācijas. Katrs gadījums jāizskata individuāli, jo mūsu ķermeņi ir atšķirīgi, taču izkust implanti nevar. Jebkurā situācijā var rasties dažādas komplikācijas, bet tas ir tikai mīts, ka mākslīgo krūšu īpašnieces nedrīkst iet pirtī."

Krūšu implanti palielina dažādu audzēju risku. "Mana atbilde viennozīmīgi ir nē. Implanti nekādā ziņā nepalielina risku saslimt ar krūts vēzi vai audzēju."

Kā stāsta plastikas ķirurgs, uzskats, ka vīrieši uzreiz var pateikt, kuras krūtis ir mākslīgas, kuras - dabīgas, ir nepatiess, protams, ja vien krūtis nav acīmredzami kļuvušas daudz lielākas.

"Ja krūšu forma tiek koriģēta tikai nedaudz, uz aci to nevar pateikt. Protams, ja sieviete krūtis palielinājusi par vairākiem izmēriem, tas būs redzams. Katrs gadījums jāizskata individuāli," atzīst Feldmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!