Šorīt Pārgaujas novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Valdis Tabūns sasauca pirmo domes sēdi, lai ievēlētu Pārgaujas novada domes priekšsēdētāju.

Domes priekšsēdētāja amatam tika izvirzīti divi deputāti- deputāts Juris Leimanis ieteica Hardija Venta kandidatūru, savukārt Māris Šķesters, balstoties uz pieredzi pašvaldības darbā, kā arī uz ilggadēju vadītāja pieredzi, izvirzīja savu kandidatūru. Ar sešām domes deputātu balsīm par Pārgaujas novada domes priekšsēdētāju atkārtoti tika ievēlēts Hardijs Vents.

Arī uz priekšsēdētāja vietnieka kandidatūru tika izvirzīti divi domes deputāti- Imants Kalniņš un Rudīte Vasile. Ar sešām balsīm par domes priekšsēdētāja vietnieku ievēlēts Imants Kalniņš, kurš šos pienākumus bija veicis jau iepriekšējā domes sasaukuma laikā.

Pārgaujas novada pašvaldībā darbu turpinās trīs pastāvīgās komitejas - Finanšu pastāvīgā komiteja, kuras priekšsēdētājs būs Hardijs Vents, Attīstības un tautsaimniecības komiteja, kuru vadīs Rudīte Vasile, kā arī Normunda Ruķa vadītā Sociālo, izglītības, kultūras un sporta jautājumu pastāvīgā komiteja.

Šajās pašvaldību vēlēšanās novada domē ievēlēti seši deputāti, kuri darbu turpinās no iepriekšējā sasaukuma, kā arī trīs jauni deputāti. Māris Šķesters un Normunds Ruķis jau guvuši iepriekšējo pieredzi pašvaldības darbā, savukārt Nauris Reinhards to varēs izzināt no jauna, portālam "Delfi" pastāstīja Pārgaujas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Jolanda Vaido-Zālīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!