Foto: LETA
Šonedēļ Tukuma novads aicina dažāda vecuma interesentus uz pasākumiem, kas ļaus harmoniski atpūsties, priecēt acis, gūt enerģiju un atcerēties pagātnes notikumus.

Patīkamu atpūtu!

Trešdien: Deju izrāde 'Aladina burvju lampa' Tukuma kultūras namā

Tukuma Kultūras namā 12. jūnijā pulksten 15.00 un 20.00 varēs baudīt deju studijas "Demo" 15 gadu jubilejai veltītu muzikāli dejisku izrādi "Aladina burvju lampa". Ieejas maksa uz dienas koncertu - divi lati, savukārt vakarā - trīs lati.

Adrese: Tukuma pilsētas Kultūras nams, Lielā iela 1, Tukums. Papildu informācija pa tālruni 63124125, http://www.tukums.lv

Piektdien: piemiņas pasākums un jauna vides objekta prezentācija

14. jūnijā plkst. 13 piemiņas vietā pie dzelzceļa stacijas Tukums II ikviens būs gaidīts uz Komunistiskā genocīda upuru piemiņas brīdi. Visiem interesentiem no Katrīnas laukuma pulksten 12.30 kursēs autobuss uz piemiņas vietu, pēc pasākuma – atpakaļ.

Adrese: Piemiņas vieta pie stacijas "Tukums II", Tukums. Papildu informācija pa tālruni 63124125 vai internetā.

Savukārt plkst. 14 Tukuma vēstures muzejā "Pils tornis" arhitekte Līga Saulespurēna iepazīstinās ar jaunā vides objekta "Vārti no pagātnes uz nākotni" ideju.

Adrese: Brīvības laukums 19a, Tukums. Papildu informācija pa tālruni 63124348, www.tukumamuzejs.lv

Piektdien Durbes estrādē festivāls 'Summer Season Opening 2013'

Piektdienas vakara noslēgumā visi aicināti baudīt nedēļas nogales atpūtu Durbes estrādē festivālā "Summer Season Opening 2013", kur plkst. 21 uz lielās skatuves varēs satikt pašmāju populārās mūzikas grupas un izpildītājus, enerģisko duetu "Rassel & Sabīne Berezina", skanīgo grupu "Otra Puse", skaistās balss īpašnieci Olgu Rajecku, kā arī ar spēcīgajām balsīm apveltītos Andri Kiviču un Mārtiņu Ruski un daudzu meiteņu favorītu Kristapu Pujātu. Ieejas maksa - trīs lati.

Adrese: Durbes estrāde, M.Parka iela, Tukums. Papildu informācija pa tālruni 63124125, www.tukums.lv

Sestdien: Jāņu izstādes atklāšana Tukuma Mākslas muzejā

Sestdien, 15. jūnijā, plkst. 12 visi mākslas cienītāji tiek aicināti uz Jāņu izstādes atklāšanu Tukuma Mākslas muzejā. Izstādē tiks izstādīti izcilo latviešu mākslinieku Jaņa Rozentāla, Jāņa Krieva, Jāņa Andra Oša, Līgas Purmales, Līgas Skariņas, Pētera Kundziņa un citu autoru darbi no muzeja krājuma.

Adrese: Tukuma Mākslas muzejs, Harmonijas ielā 7, Tukums. Papildu informācija pa tālruni 63182392, 27843190, www.tukumamuzejs.lv

Sestdien: 'Pļavu diena' Džūkstes pasaku muzejā

15. jūnija pēcpusdienā plkst. 15 ikviens būs mīļi gaidīts uz "Pļavu dienu" Džūkstes pasaku muzejā, kur būs radošās darbnīcas par pļavu tēmu, interesantas rotaļas, izglītojoša ekskursija zinošu gidu pavadībā uz Dunduru un Karnaušķu pļavām, dažādu ārstniecības augu vākšana, krāšņu vainagu vīšana, kā arī dziedinošās un spēcinošās septiņzālīšu tējas baudīšana. Dienu rīko Ķemeru nacionālais parks kopā ar draugiem.

Adrese: Džūkstes Pasaku muzejs, Lancenieku skola, Džūkstes pagasts, Tukuma novads. Papildu informācija pa tālruņiem 63154691, 26513314, 67146824, www.tukumamuzejs.lv, http://www.daba.gov.lv/public/lat/zinas/1503/

Svētdien: Dārza svētki un Baha mūzikas festivāla vasaras programma Jaunmoku pilī

Nedēļas izskaņā – svētdien, 16.jūlijā, Jaunmoku pils un Aina Kalnciema piedāvā apmeklēt Jaunmoku pils 6.Dārza svētkus un Baha mūzikas festivāla vasaras programmu – veltījumu Imantam Ziedonim.

Svētku atklāšana notiks pulksten 13.00 Jaunmoku pils parkā pie Imanta Ziedoņa dižozola un akmens. Tajā koncertēs Valdis Atāls un Arnolds Kārkls ar folkmūzikas vēstījumu. Pulksten 14.00 Pils Baltajā zālē notiks lasījums dzejnieces Māras Zālītes un dabas pētnieka Gunta Eniņa "Imanta Ziedoņa koku atbrīvotāju grupas unikālā pieredze" ar Zigurda Vidiņa video par Imantu Ziedoni un koku atbrīvotāju grupu. Bet pulksten 17.00 ar svētku īpašās viešņas un patroneses, LR eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas ievadvārdiem sāksies Baha mūzikas festivāla vasaras koncerts.

Biļešu cenas pieaugušajiem 4.00-5.00 Ls, pensionāriem 2.00-3.00 Ls, ģimenes biļete (2 pieaugušie + 2 bērni) 10.00-12.00 Ls.

Adrese: Jaunmoku pils, Tukuma novads. Papildu informācija pa tālr.: 63107125, www.jaunmokupils.lv. Biļetes nopērkamas Jaunmoku pilī un "Biļešu paradīzes" kasēs.

Tā bija vasara,
pilna silta vēja,
pat skumja vasara
tovasar uzziedēja.
(Imants Ziedonis)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!