Foto: Publicitātes foto
Gandrīz nedēļu Jelgavā, Uzvaras parkā stāvēja milzīgas, sablietētu smilšu kaudzes, kas nu pārtop par mākslu, jo pilsētā ieradušies tēlnieki un sākuši darbu, veidojot fantastiskas skulptūras.

Spriežot pēc skicēm, šī gada smilšu festivāla tēma "Zelta laikmets" tiks ļoti plaši interpretēta, jo katram māksliniekam ir savs redzējums par to, kā izskatīsies viņa veidotā skulptūra.

Šobrīd, stalti izslējies, parkā jau atrodas tēlnieku Agneses Rudzītes–Kirillovas un Anatolija Kirillova veidotais smilšu bārs, kas tapis pagājušajā nedēļā. Šogad tas ir interaktīvs – viena bāra puse paredzēta atspirdzinošu dzērienu baudīšanai, bet otra puse izmantojama kā fotoskulptūra, kur iespējams apsēsties lielā smilšu krēslā un nofotografēties.

No šodienas ikviens jelgavnieks un pilsētas viesis ir aicināts iepazīties ar skulptūru tapšanas procesu klātienē - vērot katra tēlnieka darbu, uzdot interesējošos jautājumus un izprast, kā no 600 tonnām smilšu top mākslas darbs. Darbu uzsāk arī Smilšu bārs ar atspirdzinošiem dzērieniem.

7. Starptautiskais smilšu festivāls Jelgavā notiks 15. un 16. jūnijā, kad gan mazajiem, gan arī lielajiem apmeklētājiem paredzēta plaša kultūras programma, līdz ar tumsas iestāšanos uz smilšu skulptūrām būs vērojamas krāsu un gaismu spēles, kā arī vēl nebijis jaunums festivāla vēsturē – lielformāta keramikas uguns skulptūras, kas tumsā kvēlos.


Lielformāta keramikas uguns skulptūru plenērs 2013 from JPPI Kultūra on Vimeo.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!