Foto: stock.xchng
Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori SIA "Dobeles dārzeņu saimniecība" nereģistrētajā ražotnē ieradušies pēc konkurentu sniegtās informācijas dienestam, savukārt ražotnes laicīga nereģistrēšana bijusi rupja kļūda, kas patlaban tiekot labota, sacīja uzņēmuma īpašnieks Kaspars Linde.

"Pirms dažām dienām pie mums bija viltus pasūtītāji, kuri, kā tagad saprotam, nosūdzēja PVD. Ražotni vēl nebijām paguvuši reģistrēt, un atzīstu, ka tā bija rupja kļūda. Pasteidzāmies ar mēģinājumu palaist kartupeļu mizošanas līniju vēl pirms oficiālo atļauju nokārtošanas. Patlaban esam atsaukuši visu produkciju - kartupeļu pusfabrikātus, ko jau bijām nosūtījuši dažiem klientiem sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos," atzina Linde.

Viņš arī sacīja, ka patlaban tiek risinātas sarunas ar PVD, lai reģistrētu ražotni un saņemtu nepieciešamās atļaujas.

"Gaidām arī sodu, kas tiek aprēķināts un būs bargs, droši vien vairāki simti latu, tomēr apzināmies, ka savas pārsteidzības dēļ to esam pelnījuši," norādīja uzņēmējs.

Kā ziņots, PVD Rīgā, Pārdaugavā, atklājis "Dobeles dārzeņu saimniecībai" piederošu nelegālu noliktavu-ražotni, kas nepiemērotās telpās, nehigiēniskos apstākļos nodarbojās ar svaigu dārzeņu uzglabāšanu, šķirošanu, apstrādi - mazgāšanu, mizošanu un iepakošanu vakuumā.

Kā informēja PVD pārstāve Ilze Meistere, uzņēmums šo darbības veidu un ražotni PVD nav reģistrējis.

Dārzeņu apstrāde notiek nepiemērotās telpās, neievērojot higiēnas prasības, tostarp nav nodrošināti apstākļi darbinieku personīgās higiēnas ievērošanai, tādējādi pieļaujot pārtikas piesārņošanos. Tāpat nav dokumentu, kas apliecinātu, vai un kā uzņēmumā tiek veikta tīrīšana un dezinfekcija. Uzņēmums arī neveic paškontroli, lai nodrošinātu un garantētu produkcijas nekaitīgumu.

PVD ir apturējis divu tonnu kartupeļu, 115 kilogramu sīpolu, 350 kilogramu kāpostu un 300 kilogramu biešu izplatīšanu.

Saistībā ar pārkāpumiem sākta administratīvā lietvedība.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju "Dobeles dārzeņu saimniecība" dibināta 2012.gada 20.martā. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 3504 lati, bet zaudējumi - 4510 latu. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Kaspars Linde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!