Foto: LETA
Organizācijas "Nepilsoņu kongress" rīkotajās "Nepārstāvēto parlamenta" vēlēšanās, kas noslēgsies šodien, līdz šim nobalsojuši vairāk nekā 13 000 cilvēku, pastāstīja organizācijas pārstāve Elizabete Krivcova (SC).

Krivcova pastāstīja, ka organizācijas vēlēšanu iecirkņos nobalsojuši aptuveni 9000 cilvēku, savukārt elektroniski "Nepārstāvēto parlamenta" vēlēšanās savu izvēli izdarījuši 4000 iedzīvotāju.

"Nepilsoņu kongresa" pārstāve pauda viedokli, ka par nopietnu sabiedrisko problēmu var runāt tad, kad to atzīst vismaz 10 000 iedzīvotāju, līdz ar to "Nepārstāvēto parlamenta" vēlēšanās sasniegtais rezultāts ir "starp minimumu un maksimumu". Iepriekš organizācijas pārstāvji cerēja, ka šajās vēlēšanās varētu piedalīties ap 30 000 cilvēku.

Saskaņā ar Krivcovas teikto "Nepārstāvēto parlamenta" vēlēšanās piedalījās gan nepilsoņi, gan arī pilsoņi. Vēlēšanās esot piedalījušies ne tikai krievi un citu mazākumtautību pārstāvji, bet arī latvieši, norādīja Krivcova.

"Nepārstāvēto parlamenta" vēlēšanas sākās ar interneta balsošanu 25.maijā, bet 1.jūnijā vienlaicīgi ar pašvaldību vēlēšanām tika atvērti "Nepilsoņu kongresa" iecirkņi. "Nepilsoņu kongresa" organizētās vēlēšanas noslēgsies šovakar, un rezultāti tikšot apkopoti tuvākajās dienās.

Rezultāti tiks paziņoti 13.jūnijā plkst.14 organizācijas "Nepilsoņu kongress" birojā, Skolas ielā 21-501/1.

Uz 30 vietām "Nepārstāvēto parlamentā" pretendē 60 kandidāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!