Foto: Shutterstock
Auzu pārslu – dateļu cepumi gardam našķim pie tējas vai kafijas.
40Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2.5 glāzesauzu pārslas250 gkaltētas dateles (bez kauliņiem)125 gsviests2 olas0.5 glāzecukurs0.5 paciņa cepamā pulvera vaniļa

Sagatavošana

1

Dateles sagriež gabaliņos.

2

Sviestu izkausē, sajauc ar auzu pārslām un atdzesē. Masai pievieno olas, cukuru, vanilīnu, cepamo pulveri un iejauc mīklu.

3

Cepamo pannu ieziež ar taukvielām, pārkaisa ar miltiem vai izklāj ar pergamentu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.

4

Ar tējkaroti mīklu liek uz plāts, veidojot mazus cepumiņus, plāti ar cepumiem liek cepeškrāsnī un cep 15–20 minūtes. Vēl karstus cepumus uzmanīgi noņem no plāts.

5

"Tasty" padoms: ja cepumus gribas viendabīgākus, auzu pārslas nedaudz sasmalcina virtuves kombainā vai izmanto ātro auzu pārslu putras maisījumu.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!