Foto: Publicitātes foto
Ražošanas uzņēmuma A/S "RIKON" izgatavotie celtņi ir papildinājuši SIA "RĪGAS CENTRĀLAIS TERMINĀLS" pārkraušanas tehnikas parku. Divu jauno "Vitjaz" tipa ostas celtņu ekspluatācija ļaus SIA "RĪGAS CENTRĀLAIS TERMINĀLS" (RCT) būtiski palielināt beramo kravu un konteinera kravu pārkraušanas intensitāti. Atgādināsim, ka RCT ir lielākā daudzfunkcionālā stividorkompānija Latvijas Republikā, kas piedāvā savus pakalpojumus jau kopš 1996. gada.

RCT izsludināto starptautisko tenderu palielinātas celtspējas celtņu izgatavošanai, A/S ''RIKON" ieguva pateicoties jau agrāk gūtajai, veiksmīgajai ''Aist'' tipa ostas celtņu ekspluatācijas pieredzei, kuri jau trīs gadus strādā ostas teritorijā.

Tehnisko parametru ziņā ''Vitjaz'' tipa ostas celtņiem ar šarnīra savienoto izlici nav analogu Baltijas valstu ostās. Tie ir jaunākās paaudzes pārkraušanas tehnikas celtņi, kas pilnībā atbilst jūras terminālu operatoriem izvirzītajām prasībām attiecībā uz ostas pacelšanas transporta iekārtu produktivitāti un drošību.

Kā jau visām šī uzņēmuma ražotajām mašīnām, arī šiem celtņiem ir savas individuālās īpatnības, kuras diktē to ekspluatācijas apstākļi. Šie universālie celtņi ir paredzēti ekspluatācijai greifera, āķa un konveijera režīmā.
''Vitjaz'' tipa ostas celtņa celtspēja greifera režīmā sastāda 32 tonnas ar izlices sniegumu līdz 40 metriem, bet maksimālā celtspēja āķa režīmā sastāda 100 tonnas, celtņi ir aprīkoti arī ar automatizētiem teleskopiskiem sprederiem, kas ir domāti tādu jūras konteineru pārkraušanai, kuru svars sasniedz līdz pat 40 tonnām.

Kopumā A/S ''RIKON'' jau vairāk nekā 12 gadus ražo pārkraušanas tehniku, kas atbilst visām mūsdienu tendencēm celtņu iekārtu ražošanas jomā. Rīgas Brīvostas teritorijā esošā rūpnīca ir izgatavojusi un piegādājusi Krievijai, Gruzijai, Ukrainai, Kazahstānai un Latvijai sešdesmit dažādu modifikāciju ostas celtņu, kā arī sastāvdaļas četriem ''Bars'' tipa buku celtņiem ar celtspēju līdz 50 t un laidumu līdz 48 metriem.

2013. gada uzņēmuma gada apgrozījums sasniedza rekordaugstu rādītāju - 21,5 miljonu eiro. Un nemitīgi paplašinot ražotās produkcijas klāstu, uzņēmums turpina nostiprināt un attīstīt savas pozīcijas smagās pārkraušanas tehnikas tirgus segmentā. Savukārt, operatīvi reaģēt un pielāgoties šajā segmentā valdošajām tendencēm, uzņēmums var pateicoties savai sadarbībai starpvalstu līmenī. A/S ''RIKON'' rīcībā esošās inovācijas projektēšanas, konstruēšanas, mašīnu un mehānismu izgatavošanas jomā ļauj uzņēmumam veidot veiksmīgas partnerattiecības ar vadošajiem Eiropas piegādātājiem. Tā, piemēram, viss ''Vitjaz'' tipa ostas celtņu atbildīgo mezglu, piedziņu, kā arī vadības sistēmas komplektācija notiek ciešā sadarbībā ar vadošajiem šīs nozares Vācijas uzņēmumiem.

  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!