Foto: Publicitātes foto
Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas un sporta klubu tīkla "City Fitness" organizētais projekts "Miss Bikini Fitness 2014" pamazām tuvojas tā izskaņai - jau pēc divām nedēļām projekta dalībnieces ieguldītā darba rezultātus demonstrēs profesionālai žūrijai.

Par to, kā meitenēm veicies projekta laikā, kādi bijuši grūtākie uzdevumi un kādas pārmaiņas sevī pamanītas vēl pirms projekta beigām, stāsta 26 gadus vecā Lita Blūma, kura strādā farmācijas kompānijā, 36 gadus vecā reklāmas projektu vadītāja Arnita Sadauska, 26 gadus vecā Viāna Kuļša – online kazino "ELT" krupjē un 25 gadus vecā uzņēmuma "SIA Lindstrom" tirdzniecības pārstāve Austra Kausiniece.

Kā atzīst Austra, veselīgākam dzīvesveidam viņu pievērsis mīļotais vīrietis, kā rezultātā meitene sapratusi, ka vēlas to savā ikdienā ieviest uz palikšanu, un pieteikusies projektam.

"Izmaiņas ir notikušas gan manā ķermenī, gan domāšanā. Ja līdz šim ballītes un ātrās uzkodas likās pašsaprotamas, tad šobrīd par to pat negribas domāt, jo tās izmaiņas, ko redzu savā ķermenī pēc tik salīdzinoši neilga laika, vērtēju daudz augstāk nekā to kūkas gabaliņu, kurš jāēd kolēģa dzimšanas dienā.

Tas man vēl joprojām liekas neticami, ka tas ir mans ķermenis, ko redzu spogulī! Esmu ļoti apmierināta ar rezultātu, kas sasniegts šajās nedēļās, un vēlos tikai iet uz priekšu un turpināt!" teic Austra.

"Protams, ir dienas, kad ir grūtāk, jo sākumā ķermenis mainījās strauji - redzi katru muskulīti, kas ir parādījies, skaties un priecājies - taču pēc kāda laika šķiet, ka izmaiņas vairs nenotiek, un jāsāk domāt, kāpēc gan tā pūlēties, ja nekas nemainās?

Tāpēc ir ļoti svētīgi, ja ir kāds, kurš pasaka, ka ir labi, progress ir. Šādos brīžos palīdz draugi un mīļotie cilvēki, ar kuriem var aprunāties un saņemt atbalstu."

Savukārt Viāna projektam pieteikusies, saskatot to kā lielisku iespēju izaicināt pašai sevi.

"Uzskatīju sevi par konkurētspējīgu dalībnieci, jo, ja kāda to ir izdarījusi, tad es arī to spēju. Bez tam sports un fitness ir bijuši kā neatņemama manas ikdienas sastāvdaļa jau vairākus gadus, kā arī esmu ieguvusi uztura speciālista izglītību, kas projektā ir ļoti noderīgi," atklāj Viāna, piebilstot, ka pirmās izmaiņas bijušas vērojamas jau pirmajās divās projekta nedēļās.

"Ievērojot specializēto uzturu un treniņu plānu ir uzlabojies ādas stāvoklis, vispārējā pašsajūta, un, protams, pats patīkamākais - mainījies ķermeņa muskuļu reljefs, pieaudzis muskuļu spēks un izturība," priecājas meitene.

Kā atklāj Viāna, katrai no projekta dalībniecēm ieteikta individuāla ēdienkarte un sastādīts treniņu plāns. Katru nedēļas nogali notiek pozēšanas nodarbības, kā arī bieži jāpiedalās fotosesijās un kopīgos treniņos.

Viens no iespaidīgākajiem treniņiem līdz šim ir bijis 10 kilometru skrējiens, ko par personīgo rekordu atzīst arī citas projekta dalībnieces. Kā atzīst farmaceite Lita, gana smagi ir arī ikdienas treniņi, tomēr meitene bez tiem savu ikdienu vairs nespēj pat iedomāties.

Savs stāsts ir arī projekta vecuma kategorijas 30+ pārstāvei Arnitai Sadauskai.

"Bikini meitenes ieraudzīju pirms pāris gadiem, uzstājoties kādā pasākumā, un viņas man šķita tik skaistas! Manās acīs tāds augums, kā jebkurai no viņām, šķita kā pati pilnība.

Pati pie sevis padomāju – cik žēl, ka daudzus gadus atpakaļ nebija nekas zināms par šādu sporta veidu, jo man taču tagad jau ir par vēlu ar kaut ko tādu sākt nodarboties.

Tomēr turpināju sekot līdz bikini fitnesa meitenēm, ik pa brīdim presē arī lasīju Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas (LBFBF) prezidentes Kristīnes Vederņikovas rakstus par bikini fitnesu un sapratu, ka patiesībā šis sporta veids ir veselīga dzīvesveida komplekss, kuram nav vecuma ierobežojuma, un ka es neesmu neko nokavējusi!" stāsta Arnita.

"Pats grūtākais bija projekta sākumā sevi ieraudzīt tādu, kāda patiesībā esmu – ar visām nepilnībām - un ļaut to redzēt arī citiem. Tomēr nu esmu sapratusi, ka sporta zāles apmeklēšana un pareiza ēšana nav sarežģīta, jo tas ir dzīvesveids. Un – jo ilgāk rit laiks, jo vairāk es izbaudu to, ko daru," priecājas sieviete.

Arnita, pārējām dalībniecēm vienbalsīgi piekrītot, atzīst, ka pats sarežģītākais posms projektā ir pozēšana. Tiesa, tas arī ir pats svarīgākais, jo ar savu iznācienu uz skatuves meitenēm jāparāda, kā viņas ir strādājušas sporta zālē, kā arī jāmāk pareizi sevi pasniegt, izcelt savus dotumus un noslēpt mīnusiņus.

"Ar pareizu stāju un pozēšanu to var lieliski izdarīt, bet tas arī ir ļoti grūti, jo, kad tiek pozēts, ir jābūt sasprindzinātiem visiem muskuļiem, bet tanī pašā laikā no malas sievietei jāizskatās pavisam nepiespiesti un brīvi," atklāj reklāmas projektu vadītāja, piebilstot, ka arī savā izskatā fiksējusi ievērojamas pārmaiņas.

"Izmaiņas ir milzīgas. Pirmkārt, jau iekšēji. Esmu sapratusi to, ka cilvēka spēkos ir viss, galvenais ir gribēt un pareizi uzstādīt sev motivāciju – kāpēc.

Otrkārt, esmu izmainījusi sevi fiziski. Es aptuveni septiņus gadus regulāri gāju uz sporta zāli un trenējos, bet izmaiņas īpaši neredzēju. Tagad, tikai nepilnos divos, mans augums ir ievērojami mainījies, un arī apkārtējie to novērtē.

Jūtos kā skulptors, kas beidzot ir iemācījies šo amatu un ir gandarīts, ka var veidot skaistas lietas. Beidzot redzu to, ka man ir bicepss, tricepss, vēdera presīte un dibens!" nosmej Arnita.

Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas un sporta klubu tīkla "City Fitness" organizētais projekts "Miss Bikini Fitness IFBB Latvia 2014" tika atklāts 23. februārī, līdz ar ko sākās atskaites posms 10 nedēļu garumā.

Kā stāsta Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas vadītāja un "Miss Bikini Fitness IFBB Latvija" projekta veidotāja Kristīne Vederņikova, tas notiek jau trešo gadu un ir iemantojis lielu popularitāti un dalībnieču uzticēšanos.

Projekta ideja ir apvienot meitenes, kura vēlas uzlabot ķermeņa proporcijas, samazināt svaru un apjomus, attīstīt vājās muskuļu grupas, izmainīt savu dzīvesstilu un paradumus, nevis tikai mērķtiecīgi veidot profesionālas sportistes karjeru.

Projekta fināls notiks 4. maijā klubā "Studio69", informē tā organizatori.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!