Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas Aizsardzības ministrija beidzot paziņojusi, ka sešas armijas bruņumašīnas ir sagrābuši separātisti, ziņo "Korrespondent.net".

"Pilsētā iebrauca sešas Ukrainas Bruņoto spēku tehnikas vienības, kas darbojās pēc pretterorisma operācijas plāna. Pilsētas centrā kolonnu nobloķēja vietējie iedzīvotāji, starp kuriem pamanīti arī Krievijas diversantu - teroristu grupu pārstāvji," teiks ministrijas paziņojumā.

Separātisti sagrābuši kolonnu un devušies Slovjanskas virzienā. Tehnika esot novietota netālu no kādas administratīvās ēkas pilsētas centrā, pie tās ir bruņoti cilvēki militārā apģērbā, kam nav nekāda sakara ar Ukrainas armiju, norāda ministrija.


Atgādinām, ka medijos trešdien izplatījās fotogrāfijas un video, kurās bija redzami it kā Ukrainas armijas bruņutransportieri ar Krievijas karogiem, kurus pie Kramatorskas pārņēmuši separātisti. Aizsardzības ministrija visas šīs ziņas noliedza.

Savukārt partijas "Batkivščina" frakcijas vadītājs Sergejs Soboļevs vēlāk paziņoja, ka Krievijas karogi uz tehnikas bijis māņu manevrs, lai iekļūtu Krievijas diversantu kontrolētā teritorijā, šī informācija esot no aizsardzības ministra.

Jau vēstīts, ka nedēļas nogalē bruņotas prokrieviski noskaņotas separātistu grupas Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas. Ukraina valdība ir pasludinājusi pretterorisma operāciju pret bruņotajām grupām.

Pirmdien arvien biežāk parādās ziņas par tiešu Krievijas militārpersonu līdzdalību šajos notikumos. Vietām atklāti parādās arī tā dēvētie "zaļie cilvēciņi" - ļoti labi bruņoti un vienādās militārās uniformās tērpti cilvēki, kas aktīvi darbojās Krimā pirms tās aneksijas, ko Maskava īstenoja pagājušajā mēnesī.

Faktiski neviens nešaubās, ka tās ir Krievijas armijas vienības, kuras, pārkāpjot jebkādus starptautiskās kara vešanas normas, darbojas bez izšķirības zīmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!