Foto: F64

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta pārceltajās pirmās kārtas spēlēs trešdien pašreizējie čempioni "Ventspils" atspēlējās pret "Jūrmalu" un savā laukumā uzvarēja ar 3:1 (2:1), kamēr "Daugavpils" uzvaru savā laukumā pret Rīgas "Daugavu" ar 3:2 (1:2) aizēnoja biedējoša mājinieku pussarga Jurija Sokolova trauma.

Ventspilī spēles 12.minūtē "Jūrmalu" vadībā izvirzīja spāņu pussargs Huans Manuels Sančess jeb Huanma, tomēr līdz puslaika pārtraukumam laukuma saimniekus vadībā izvirzīja Jurijs Žigajevs (no 11 metru soda sitiena atzīmes) un krievu uzbrucējs Vadims Jančuks. Savukārt otrā puslaika beigu daļā uzvaru "Ventspils" komandai nodrošināja Žigajevs, gūstot savus otros vārtus.

"Ventspils" komanda līdz ar to četrās jaunās sezonas spēlēs izcīnījusi četras uzvaras.

Savukārt Daugavpilī jau astotajā minūtē rīdziniekus vadībā izvirzīja lietuvietis Tads Markēvičs, tomēr pēcāk spēle uz ilgu laiku tika pārtraukta, jo vienā no epizodēm Sokolovs cīņā par bumbu spēcīgi saskrējās ar pretinieku spēlētāju un sasita galvu. Futbolistam palīgā uz laukuma devās pat divas ātrās palīdzības mašīnas, kas vēlāk nogādāja viņu slimnīcā.

Tiek ziņots, ka Sokolovs uz laiku zaudējis samaņu, tomēr ārstu aprūpē to atguvis un nopietnākas traumas par iespējamu smadzeņu satricinājumu nav guvis.

Pēc spēles atsākšanās Pāvels Tarasovs atjaunoja neizšķirtu, bet pirmā puslaika beigās "Daugavu" vadībā vēlreiz izvirzīja lietuvietis Aurims Kučis. Otrajā puslaikā gan "Daugavpils" klubs atspēlējās un parūpējās par uzvaru - vispirms 2:2 panāca baltkrievs Pāvels Riževskis, bet 81.minūtē izcēlās arī Vladislavs Fjodorovs.

Pārējās trešdienas spēlēs "Liepāja" savā laukumā ar 2:3 (1:1) piekāpās "Jelgavas" futbolistiem, bet "Skonto" divu Rīgas komandu duelī ar 3:1 (2:1) pāspēja "Metta/Latvijas Universitāte".

Kā ziņots, čempionāta pirmā kārta tika pārcelta pēc tam, kad Latvijas Futbola federācija (LFF) sākotnēji licences atteica pērnās sezonas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam "Skonto" un Daugavpils "Daugava".

Vēl viena pirmās kārtas spēle plānota 21.maijā, kad Daugavpils "Daugava" uzņems Jūrmalas "Spartaku". Tomēr tieši šajā dienā plānots arī Latvijas kausa izcīņas fināls, un Daugavpils "Daugavai" to vēl iespējams sasniegt, jo pusfinālā klubu sagaida cīņa ar "Skonto".

Turnīra kopvērtējumā līderpozīciju ar maksimāli iespējamajiem 12 punktiem četrās cīņās ieņem "Ventspils" komanda, kurai ar septiņiem punktiem četros mačos seko "Liepāja", "Jelgava" un "Daugavpils". Tikmēr sešus punktus trijās spēlēs izcīnījusi Daugavpils "Daugava" un "Skonto".
Četri punkti ir "Jūrmalai", bet trīs punktus izcīnījusi "Metta"/LU. Savukārt tabulas apakšgalā ir Rīgas "Daugava" un Jūrmalas "Spartaks", kas ieguvuši pa vienam punktam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!