Foto: DELFI Aculiecinieks
Pārdaugavā, pie pieminekļa Padomju armijas karavīriem, 8.maijā un 9.maijā notiks tradicionālie biedrības "9maijs.lv" rīkotie pasākumi, lai atzīmētu "fašisma sagrāves dienu", kurus šogad papildinās arī krievu skolu atbalsta gājiens, informēja Rīgas domē.

Pasākums notiks divas dienas no plkst.9 līdz 23. Tā laikā laukumā pie pieminekļa tiks uzstādītas skatuves, tirdzniecības vietas, notiks dažādi koncerti.

Rīgas domē patlaban notiek dažādu norišu saskaņošana, lai saņemtu publiskam pasākumam nepieciešamās atļaujas. Pasākuma pieteicēji norādījuši, ka tajā varētu piedalīties ap 10 000 cilvēku.

Biedrība "9maijs.lv" dibināta 2008.gada jūnijā, tās valdē darbojas Danuta Dembovska, kā arī Rīgas domes deputāti Vadims Baraņņiks (SC) un Svetlana Savicka (SC). Līdz 2012.gada maijam biedrību pārstāvēja arī Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC). Biedrības deklarētais mērķis ir realizēt interneta projektus un palīdzēt Otrā pasaules kara veterāniem.

Vienlaikus biedrība "Rodina" 9.maijā plkst.18 pieteikusi gājienu par krievu skolām. Plānots, ka gājienā piedalīsies ap 100 cilvēku. Tas sāksies Strēlnieku laukumā un virzīsies pāri Akmens tiltam, lai pievienotos 9.maija pasākumam.

"Rodina" dibināta 2004.gada augustā. Tās darbības mērķi ir "Latvijas krievu kultūras lingvistiskās kopienas pārstāvēšana, tā tiesību un interešu aizstāvēšana", kā arī krievu nacionālās identitātes saglabāšana un attīstība Latvijā, sabiedrisko un jaunrades pasākumu un projektu organizēšana.

Biedrības galvenās amatpersonas ir Mihails Averins, Eduards Gončarovs, Vadims Ivanovs, Grigorijs Suhovejenko un Aleksandrs Žguns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!