Foto: Publicitātes attēli
23.aprīlis, Rīga. Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Inese Vaidere (ETP grupa, Vienotība), kura 15.aprīlī tika nosūtījusi vēstuli NATO ģenerālsekretāram Andersam Fogam Rasmusenam un ASV aizsardzības sekretāram Čakam Hāgelam ar aicinājumu izvietot NATO militārās vienības Baltijas valstīs, ir gandarīta, ka Latvijā rīt ieradīsies ASV gaisa desanta brigādes 150 karavīri.

Vaidere pauž gandarījumu, ka lūgums pēc pastiprinātas NATO karavīru klātbūtnes Latvijā ir uztverts nopietni. "ASV militārā klātbūtne ir pirmais reālais solis mūsu drošības garantam, jo tagad NATO spēki atradīsies pie alianses ārējās robežas", stāsta I.Vaidere.

Tomēr Vaidere uzsver, ka, ņemot vērā pēdējā laika notikumus Ukrainā, kā arī Krievijas nesen izveidoto aviobāzi Latvijas un Igaunijas pierobežā – Ostrovā, un Pleskavas militāro bāzi, kurā atrodas vislabāk ekipētā Krievijas gaisa desanta divīzija, nepieciešams izvietot pastāvīgu NATO militāro bāzi Krievijas pierobežā: "Pastāvīga militāro spēku klātbūtne NATO austrumu pierobežā atturētu Krievijas valdību no turpmākas agresijas pret kaimiņvalstīm, kā arī stiprinātu alianses gatavību sniegt drošības garantijas tās dalībvalstīm".

Jāpiebilst, ka Vaidere ir arī daudz strādājusi pie tā, lai paātrinātu Krievijas agresija Ukrainā ierobežošanu, ieviešot mērķtiecīgas sankcijas, kā arī palielinot to apjomu. "Bez sankcijām, ko valdošās aprindas sajustu ikdienā, mūsu rīcība nepanāks nekādas izmaiņas Maskavas politikā", tā I.Vaidere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!